Zenélő doboz vagy tésztanyújtó?
A feladat meglehetősen összetett, még bizonyos gépekre is szükség van hozzá…
Zenélő doboz vagy tésztanyújtó?
A feladat meglehetősen összetett, még bizonyos gépekre is szükség van hozzá…
Receptek
MINESTRONE LEVES HÁZI PESTOVAL ÉS TORTELLINIVEL
A tortellinihez a lisztet a tojásokkal és egy kis sóval összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos nem lesz (akár 10 perc), majd felhasználásig, legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A töltelékhez a hozzávalókat összedolgozzuk. A tésztát hosszú csíkra kinyújtjuk, majd négyzetekre osztjuk és feldaraboljuk.
A töltelékből kis halmokat teszünk egyesével a négyzetek közepére, megkenjük a széleit tojással és ketté hajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. A levegőt kinyomkodjuk, a széleket lezárjuk, majd összecsippentjük a végeit, hogy tortellini formát kapjunk. A levesbe szórjuk és készre főzzük.
A leveshez egy nagy lábosban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a felszeletelt pancettát és lepirítjuk, hogy a zsírját kiengedje.
Rádobjuk a hagymát, sárgarépát, zellert, a fokhagymát és 10 percen keresztül izzasztjuk, amíg teljesen összeesik. Hozzáadjuk a paradicsompürét és lepirítjuk.
Felöntjük a borral, hagyjuk, hogy elfőjön az alkohol és beletesszük a parmezán héját, a feldarabolt zöldbabbal és a paradicsomkonzervvel.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a víz felével. Lefedjük. Amikor a zöldbab félig megfőtt, beletesszük a cukkinit és félpuhára főzzük, ha túl sűrű, vízzel higítjuk.
A tortelliniket ezen a ponton adjuk a leveshez és főzzük őket készre.
A fehérbabot és a spenótot csak a legvégén tesszük bele, és épp csak addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Forrón tálaljuk, pesztót és frissen reszelt parmezánt teszünk minden tányérba.
A pesztóhoz a diót száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni. A tobbi hozzávalóval együtt késes robotgépbe tesszük és finomra aprítjuk, közben adagoljuk hozzá az olívaolajat is. Ha kész, félretesszük.
A leveshez: | |
1 db | sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve |
3 szál | zellerszár apróra vágva |
1 db | nagy fej hagyma finomra vágva |
2 gerezd | fokhagyma finomra vágva |
2 evőkanál | olívaolaj |
15 dkg | pancetta vagy más húsos füstölt szalonna |
2 evőkanál | sűrített paradicsom |
1 dl | száraz fehér bor |
5 cm-es | parmezán héj |
0,5 kg | zöldbab megpucolva, 2-3 cm-es darabokra vágva |
1 db | cukkini 1 cm-es kockákra vágva |
2 db | paradicsomkonzerv (egész paradicsommal) |
só | |
frissen őrölt bors | |
25 dkg | főtt fehérbab (vagy konzerv) |
20 dkg | spenót |
kb. 1,5 liter | víz |
tálaláshoz pesto és frissen reszelt parmezán | |
A pesztóhoz: | |
5 dkg | friss bazsalikom |
3 dkg | dió |
2 dkg | frissen reszelt parmezán |
kb. ½ dl | extra szűz olívaolaj |
0,5 teáskanál | só |
A tortellinihez: | |
25 dkg | liszt |
2 db | tojás |
1/2 teáskanál | só |
A töltelékhez: | |
25 dkg | ricotta |
2 dkg | frissen reszelt parmezán |
10 dkg | kinyomkodott spenót |
1 db | tojás a kenéshez |
A leveshez: | |
1 db | sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve |
3 szál | zellerszár apróra vágva |
1 db | nagy fej hagyma finomra vágva |
2 gerezd | fokhagyma finomra vágva |
2 evőkanál | olívaolaj |
15 dkg | pancetta vagy más húsos füstölt szalonna |
2 evőkanál | sűrített paradicsom |
1 dl | száraz fehér bor |
5 cm-es | parmezán héj |
0,5 kg | zöldbab megpucolva, 2-3 cm-es darabokra vágva |
1 db | cukkini 1 cm-es kockákra vágva |
2 db | paradicsomkonzerv (egész paradicsommal) |
só | |
frissen őrölt bors | |
25 dkg | főtt fehérbab (vagy konzerv) |
20 dkg | spenót |
kb. 1,5 liter | víz |
tálaláshoz pesto és frissen reszelt parmezán | |
A pesztóhoz: | |
5 dkg | friss bazsalikom |
3 dkg | dió |
2 dkg | frissen reszelt parmezán |
kb. ½ dl | extra szűz olívaolaj |
0,5 teáskanál | só |
A tortellinihez: | |
25 dkg | liszt |
2 db | tojás |
1/2 teáskanál | só |
A töltelékhez: | |
25 dkg | ricotta |
2 dkg | frissen reszelt parmezán |
10 dkg | kinyomkodott spenót |
1 db | tojás a kenéshez |
A tortellinihez a lisztet a tojásokkal és egy kis sóval összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos nem lesz (akár 10 perc), majd felhasználásig, legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A töltelékhez a hozzávalókat összedolgozzuk. A tésztát hosszú csíkra kinyújtjuk, majd négyzetekre osztjuk és feldaraboljuk.
A töltelékből kis halmokat teszünk egyesével a négyzetek közepére, megkenjük a széleit tojással és ketté hajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. A levegőt kinyomkodjuk, a széleket lezárjuk, majd összecsippentjük a végeit, hogy tortellini formát kapjunk. A levesbe szórjuk és készre főzzük.
A leveshez egy nagy lábosban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a felszeletelt pancettát és lepirítjuk, hogy a zsírját kiengedje.
Rádobjuk a hagymát, sárgarépát, zellert, a fokhagymát és 10 percen keresztül izzasztjuk, amíg teljesen összeesik. Hozzáadjuk a paradicsompürét és lepirítjuk.
Felöntjük a borral, hagyjuk, hogy elfőjön az alkohol és beletesszük a parmezán héját, a feldarabolt zöldbabbal és a paradicsomkonzervvel.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a víz felével. Lefedjük. Amikor a zöldbab félig megfőtt, beletesszük a cukkinit és félpuhára főzzük, ha túl sűrű, vízzel higítjuk.
A tortelliniket ezen a ponton adjuk a leveshez és főzzük őket készre.
A fehérbabot és a spenótot csak a legvégén tesszük bele, és épp csak addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Forrón tálaljuk, pesztót és frissen reszelt parmezánt teszünk minden tányérba.
A pesztóhoz a diót száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni. A tobbi hozzávalóval együtt késes robotgépbe tesszük és finomra aprítjuk, közben adagoljuk hozzá az olívaolajat is. Ha kész, félretesszük.
Extrák
Epizódban szereplő párosok
Hadas Kriszta
Balassa János
Hadas Kriszta újságíró, főszerkesztő, műsorvezető, riporter. 2015-től a Jön a baba Hadas Krisztával című dokureality-sorozat főszerkesztője és műsorvezetője. Balassa János az InConcert tulajdonosa, akinek a Caramel brandet köszönhetjük.
Laky Zsuzsanna
Dietz Gusztáv
Laky Zsuzsi volt szépségkirálynő. Ő a második magyar, aki elnyerte a Miss Európa címet. Guszti volt ketrecharcos bajnok. Megnyerték a „Legbátrabb páros” című műsort.
Somfai Péter
Somfai Kriszti
Somfai Péter Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó, vívó szakedző, brand manager. Kriszti erőnléti és vívás utánpótlás edző.
Tóth Tímea
dr. Kozma László
Tóth Tímea volt magyar válogatott női kézilabdázó. Válogatottban olimpiai 4. és 5. helyezést is elért már. Jelenleg is kézilabda edzőként tevékenykedik és a Sport Tv állandó szakértője. László jogász és kézilabdázó.