Óriási az izgalom, már csak egy lépés a győzelem!

Óriási az izgalom, már csak egy lépés a győzelem!

Receptek

HAGYMÁS ROSTÉLYOS KROKETTEL, MENZÁS PISKÓTA CSOKIÖNTETTEL

A hagymás rostélyoshoz a vöröshagymákat megpucoljuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk, karikáira szedjük és megforgatjuk a lisztben. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük. Majd tálalásig 130 fokos sütőbe tesszük száradni, hogy ropogós maradjon.
A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olajon, forró serpenyőben 30 másodpercenként forgatva médiumra sütjük. Ezután a hagyma mellé tesszük a húsokat, a 130 fokos sütőbe, 7-8 percre.
A serpenyőbe, amiben a hús sült, beleöntjük a fehérbort, és feloldjuk benne a letapadt sült részeket, pár percig forraljuk, és a serpenyő folyamatos mozgatása közben beledobjuk és felolvasztjuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a mustárt, majd ha felforrt, kész is a mártás.
A kroketthez megpucoljuk és egyforma kockára vágjuk a burgonyát, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat kissé felverjük, a krumplihoz adjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és fokozatosan adagolva a tejet is. Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselmyet, és simára keverjük a masszát. Ha túl lágy, keverünk még bele egy kevés lisztet. 10 percig pihentetjük. Közben felmelegítjük az olajat és kanállal beleszaggatva aranybarnára sütjük a kroketteket.
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a sárgájákat, a vizet, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A csokiöntethez a hozzávalóikat csomómentesre keverjük, majd egy kis lábasban összemelegítjük. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk, és az öntettel leöntve tálaljuk.

Hagymás rostélyos:
3 szelet rostélyos
800 g vöröshagyma
4 evőkanál liszt
só,bors
olaj
100 ml száraz fehérbor
20 g hideg vaj
3 evőkanál mustár
A kroketthez:
50 dkg krumpli
20 dkg liszt
2 db tojás
0,5 dl tej
só, frissen őrölt bors
2 evőkanál finomra aprított petrezselyem
Olaj a sütéshez
Menzás piskóta csokiöntettel:
20 x 25 cm-es tepsihez
5 db tojás
5 evőkanál víz
120 g cukor
150 g liszt
1 csipet
5 g sütőpor
A csokiöntethez:
60 g vaj
50 ml víz
25 g kakaópor
60 g porcukor
Hagymás rostélyos:
3 szelet rostélyos
800 g vöröshagyma
4 evőkanál liszt
só,bors
olaj
100 ml száraz fehérbor
20 g hideg vaj
3 evőkanál mustár
A kroketthez:
50 dkg krumpli
20 dkg liszt
2 db tojás
0,5 dl tej
só, frissen őrölt bors
2 evőkanál finomra aprított petrezselyem
Olaj a sütéshez
Menzás piskóta csokiöntettel:
20 x 25 cm-es tepsihez
5 db tojás
5 evőkanál víz
120 g cukor
150 g liszt
1 csipet
5 g sütőpor
A csokiöntethez:
60 g vaj
50 ml víz
25 g kakaópor
60 g porcukor

A hagymás rostélyoshoz a vöröshagymákat megpucoljuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk, karikáira szedjük és megforgatjuk a lisztben. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük. Majd tálalásig 130 fokos sütőbe tesszük száradni, hogy ropogós maradjon.
A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olajon, forró serpenyőben 30 másodpercenként forgatva médiumra sütjük. Ezután a hagyma mellé tesszük a húsokat, a 130 fokos sütőbe, 7-8 percre.
A serpenyőbe, amiben a hús sült, beleöntjük a fehérbort, és feloldjuk benne a letapadt sült részeket, pár percig forraljuk, és a serpenyő folyamatos mozgatása közben beledobjuk és felolvasztjuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a mustárt, majd ha felforrt, kész is a mártás.
A kroketthez megpucoljuk és egyforma kockára vágjuk a burgonyát, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat kissé felverjük, a krumplihoz adjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és fokozatosan adagolva a tejet is. Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselmyet, és simára keverjük a masszát. Ha túl lágy, keverünk még bele egy kevés lisztet. 10 percig pihentetjük. Közben felmelegítjük az olajat és kanállal beleszaggatva aranybarnára sütjük a kroketteket.
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a sárgájákat, a vizet, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A csokiöntethez a hozzávalóikat csomómentesre keverjük, majd egy kis lábasban összemelegítjük. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk, és az öntettel leöntve tálaljuk.

Extrák

Piríts Rám! – Tányér és liszt

Mennyi az annyi? Hány helyre kell és mit kell lemérni?

Piríts Rám! – Azt kértem, hogy mérd ki!

Jaj, már megint az a fránya liszt…

Piríts Rám! – Lesz fordítva is?

Péter örülne, ha felcserélődnének a szerepek és Kriszta állna az ő helyén.

KIMARADT JELENET: Igen, géppel kell verni!

Egyre nagyobb a tét, ahogy a feszültség is.

KIMARADT JELENET: Elmókázgatunk

Lehet poénkodni, de akkor mi lesz a krumplival?

KIMARADT JELENET: Liszt

Még, még, még! Mindet bele! Minden tiszta liszt…

KIMARADT JELENET: Ügyes vagy!

Pétert nem hiába hajtotta szerelme.

Epizódban szereplő párosok

Kollányi Zsuzsanna
Abelovszki Attila

Kollányi Zsuzsanna művésznevén Colony, magyar énekesnő, vokalista. A 2008-ban alakult StereoTone partyzenekarnak hat évig volt az énekese. Az első komolyabb megjelenése a 2011-es X-Faktor volt, ahol a legjobb 50-ig jutott. Vokalistaként dolgozott már együtt a Király testvérekkel, Radics Gigivel, Bereczki Zolival, Wolf Katival. Az igazi áttörést a Majkával közösen előadott Elég lesz című dal hozta meg számára. Attila gépészmérnök.

Somfai Péter
Somfai Kriszti

Somfai Péter Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó, vívó szakedző, brand manager. Kriszti erőnléti és vívás utánpótlás edző.