Túltolt zeller és „rusztikus” gnocchi

Ezúttal egy ínycsiklandó paradicsomos húsragu kerül az asztalra. Ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, fontos, hogy megfelelő eszközök álljanak rendelkezésre. Ezért ha még nem tettétek meg, érdemes lehet megfontolni a „сковорода купить” lehetőségét, hogy a jövőben minden étel sikerrel koronázódjon. Nézzük, hogy állják a sarat a fiúk!

Túltolt zeller és „rusztikus” gnocchi

Ezúttal egy ínycsiklandó paradicsomos húsragu kerül az asztalra. Ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, fontos, hogy megfelelő eszközök álljanak rendelkezésre. Ezért ha még nem tettétek meg, érdemes lehet megfontolni a „сковорода купить” lehetőségét, hogy a jövőben minden étel sikerrel koronázódjon. Nézzük, hogy állják a sarat a fiúk!

Receptek

PARADICSOMOS HÚSRAGU GNOCCHIVAL

A bolognai mártáshoz közepes lábosban olívaolajon 6-8 percig lepirítjuk a felaprított zöldségeket, az összetört fokhagymagerezdeket és a rozmaringot.
Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű húst, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon keverés nélkül hagyjuk pirulni 5 percig. Ezután 6-7 percig pirítjuk kevergetve, hogy a zöldségek ne kapjanak oda.
Hozzáadjuk a bort, hagyjuk elpárologni az alkoholt, majd a paradicsomot és a vizet is beleöntjük. Közepes lángon kb. 1/2 óra alatt készre főzzük, akkor jó, ha sűrű, ízes mártást kapunk.
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt lehúzzuk a héját, és a krumplit egy tálban összetörjük.
A liszt felébe belekeverjük a szerecsendiót és a sót, ezt a krumplihoz keverjük egy fakanállal. A maradék lisztet is rászórjuk, majd erre ráütjük a tojást.
Lágy tésztát gyúrunk belőle. Amikor már nem ragacsos ladbává gyúrjuk, több részre osztjuk és lisztezett munkalapon 2-3 cm-es hurkákat gyúrunk belőle.
A hurkákat gnocchi méretűre vágjuk éles késsel és villával megformázzuk őket. Sós, lobogó vízben kifőzzük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és melegen tartjuk.
Összeforgatjuk a mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

A gnocchihoz:
1/2 kg krumpli
20 dkg liszt
1 teáskanál
1/2 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 db tojás
Bolognai mártás:
50 dkg zsírosabb darált marhahús
1 db sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve
1 db szárzeller apróra vágva
1 db hagyma apróra vágva
1 szál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
2 dl passata (paszírozott paradicsom)
2 dl víz
3 evőkanál olívaolaj
bors
frissen reszelt parmezán a tálaláshoz
A gnocchihoz:
1/2 kg krumpli
20 dkg liszt
1 teáskanál
1/2 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 db tojás
Bolognai mártás:
50 dkg zsírosabb darált marhahús
1 db sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve
1 db szárzeller apróra vágva
1 db hagyma apróra vágva
1 szál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
2 dl passata (paszírozott paradicsom)
2 dl víz
3 evőkanál olívaolaj
bors
frissen reszelt parmezán a tálaláshoz

A bolognai mártáshoz közepes lábosban olívaolajon 6-8 percig lepirítjuk a felaprított zöldségeket, az összetört fokhagymagerezdeket és a rozmaringot.
Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű húst, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon keverés nélkül hagyjuk pirulni 5 percig. Ezután 6-7 percig pirítjuk kevergetve, hogy a zöldségek ne kapjanak oda.
Hozzáadjuk a bort, hagyjuk elpárologni az alkoholt, majd a paradicsomot és a vizet is beleöntjük. Közepes lángon kb. 1/2 óra alatt készre főzzük, akkor jó, ha sűrű, ízes mártást kapunk.
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt lehúzzuk a héját, és a krumplit egy tálban összetörjük.
A liszt felébe belekeverjük a szerecsendiót és a sót, ezt a krumplihoz keverjük egy fakanállal. A maradék lisztet is rászórjuk, majd erre ráütjük a tojást.
Lágy tésztát gyúrunk belőle. Amikor már nem ragacsos ladbává gyúrjuk, több részre osztjuk és lisztezett munkalapon 2-3 cm-es hurkákat gyúrunk belőle.
A hurkákat gnocchi méretűre vágjuk éles késsel és villával megformázzuk őket. Sós, lobogó vízben kifőzzük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és melegen tartjuk.
Összeforgatjuk a mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Extrák

Piríts Rám! – Te most piszkálsz?

Kiss Péter Balázs zokon vette kedvese mondanivalóját.

Piríts Rám! – A nagy héj-ügy

Vannak helyzetek, amikor érdemes az asszonyra hallgatni.

KIMARADT JELENET: „Csináld úgy, ahogy a nagyok!”

A tökéletes munkához a konyharuha megfelelő elhelyezése is elengedhetetlen.

KIMARADT JELENET: Nem csobog gyorsabban!

Már rengeteg idő elment, de a krumpli még nincs a vízben.

KIMARADT JELENET: „Minden olyan dzsuvás lesz!”

Ki szokta elvégezni a piszkos munkát?

KIMARADT JELENET: Superman

Vajon létezik a szemmel-forralás képessége?

KIMARADT JELENET: Késő bánat…

„A fenébe, nem láttam ezt a reszelőt!”

Piríts Rám! – Csináltál ilyet az oviban?

Rábaközi Andrea jót mulatott Zsolton.

Piríts Rám! – Paradicsomos húsragu gnocchival

Referenciafőzés a 4. epizódból

Epizódban szereplő párosok

Kiss Péter Balázs
Kulcsár Viktória

Kiss Péter Balázs  -vagy ahogy a Barátok köztből sokan ismerik,  Illés Péter – a nézők szeme előtt nőtt fel a műsorban töltött 7 évnek köszönhetően. Ceremóniamesterként és színművészként egyaránt tevékenykedik, és kamaraszínházakban is szívesen vállal szerepet.  Párja, Viki is a színészetet választotta. Láthattuk többek között a Bonnie és Clyde és az Apácashow című örök darabokban.

Rábaközi Andrea
Versitz Zsolt

Rábaközi Andrea nyugdíjas manöken. Pályája során bejárta a világot. Hazai és nemzetközi divatbemutatókon egyaránt dolgozott. 12 évig volt aktívan a divatszakmában. 2014 óta manökeniskolában tanít. Párja Versitz Zsolt vállalkozó.

Winkler Róbert
Kulcsár-Máth Diána

Winkler Róbert magyar újságíró, televíziós és rádiós műsorvezető. Legtöbben a Totalcar című autós magazinműsor műsorvezetőjeként ismerték meg, melyben alapító majd vezető szerkesztő is volt. Saját youtube csatornáján sokszor láthatjuk kedvesét Diánát, pl a sörkóstolós videójukban is. Diána jelen pillanatban háztartásbeli.