Túltolt zeller és „rusztikus” gnocchi
Ezúttal egy ínycsiklandó paradicsomos húsragu kerül az asztalra. Ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, fontos, hogy megfelelő eszközök álljanak rendelkezésre. Ezért ha még nem tettétek meg, érdemes lehet megfontolni a „сковорода купить” lehetőségét, hogy a jövőben minden étel sikerrel koronázódjon. Nézzük, hogy állják a sarat a fiúk!
Túltolt zeller és „rusztikus” gnocchi
Ezúttal egy ínycsiklandó paradicsomos húsragu kerül az asztalra. Ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, fontos, hogy megfelelő eszközök álljanak rendelkezésre. Ezért ha még nem tettétek meg, érdemes lehet megfontolni a „сковорода купить” lehetőségét, hogy a jövőben minden étel sikerrel koronázódjon. Nézzük, hogy állják a sarat a fiúk!
Receptek

PARADICSOMOS HÚSRAGU GNOCCHIVAL
A bolognai mártáshoz közepes lábosban olívaolajon 6-8 percig lepirítjuk a felaprított zöldségeket, az összetört fokhagymagerezdeket és a rozmaringot.
Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű húst, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon keverés nélkül hagyjuk pirulni 5 percig. Ezután 6-7 percig pirítjuk kevergetve, hogy a zöldségek ne kapjanak oda.
Hozzáadjuk a bort, hagyjuk elpárologni az alkoholt, majd a paradicsomot és a vizet is beleöntjük. Közepes lángon kb. 1/2 óra alatt készre főzzük, akkor jó, ha sűrű, ízes mártást kapunk.
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt lehúzzuk a héját, és a krumplit egy tálban összetörjük.
A liszt felébe belekeverjük a szerecsendiót és a sót, ezt a krumplihoz keverjük egy fakanállal. A maradék lisztet is rászórjuk, majd erre ráütjük a tojást.
Lágy tésztát gyúrunk belőle. Amikor már nem ragacsos ladbává gyúrjuk, több részre osztjuk és lisztezett munkalapon 2-3 cm-es hurkákat gyúrunk belőle.
A hurkákat gnocchi méretűre vágjuk éles késsel és villával megformázzuk őket. Sós, lobogó vízben kifőzzük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és melegen tartjuk.
Összeforgatjuk a mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
A gnocchihoz: | |
1/2 kg | krumpli |
20 dkg | liszt |
1 teáskanál | só |
1/2 teáskanál | frissen reszelt szerecsendió |
1 db | tojás |
Bolognai mártás: | |
50 dkg | zsírosabb darált marhahús |
1 db | sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve |
1 db | szárzeller apróra vágva |
1 db | hagyma apróra vágva |
1 szál | rozmaring |
2 gerezd | fokhagyma |
2 dl | vörösbor |
2 dl | passata (paszírozott paradicsom) |
2 dl | víz |
3 evőkanál | olívaolaj |
só | |
bors | |
frissen reszelt parmezán a tálaláshoz |
A gnocchihoz: | |
1/2 kg | krumpli |
20 dkg | liszt |
1 teáskanál | só |
1/2 teáskanál | frissen reszelt szerecsendió |
1 db | tojás |
Bolognai mártás: | |
50 dkg | zsírosabb darált marhahús |
1 db | sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve |
1 db | szárzeller apróra vágva |
1 db | hagyma apróra vágva |
1 szál | rozmaring |
2 gerezd | fokhagyma |
2 dl | vörösbor |
2 dl | passata (paszírozott paradicsom) |
2 dl | víz |
3 evőkanál | olívaolaj |
só | |
bors | |
frissen reszelt parmezán a tálaláshoz |
A bolognai mártáshoz közepes lábosban olívaolajon 6-8 percig lepirítjuk a felaprított zöldségeket, az összetört fokhagymagerezdeket és a rozmaringot.
Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű húst, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon keverés nélkül hagyjuk pirulni 5 percig. Ezután 6-7 percig pirítjuk kevergetve, hogy a zöldségek ne kapjanak oda.
Hozzáadjuk a bort, hagyjuk elpárologni az alkoholt, majd a paradicsomot és a vizet is beleöntjük. Közepes lángon kb. 1/2 óra alatt készre főzzük, akkor jó, ha sűrű, ízes mártást kapunk.
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt lehúzzuk a héját, és a krumplit egy tálban összetörjük.
A liszt felébe belekeverjük a szerecsendiót és a sót, ezt a krumplihoz keverjük egy fakanállal. A maradék lisztet is rászórjuk, majd erre ráütjük a tojást.
Lágy tésztát gyúrunk belőle. Amikor már nem ragacsos ladbává gyúrjuk, több részre osztjuk és lisztezett munkalapon 2-3 cm-es hurkákat gyúrunk belőle.
A hurkákat gnocchi méretűre vágjuk éles késsel és villával megformázzuk őket. Sós, lobogó vízben kifőzzük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és melegen tartjuk.
Összeforgatjuk a mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
Extrák
Epizódban szereplő párosok

Kiss Péter Balázs
Kulcsár Viktória
Kiss Péter Balázs -vagy ahogy a Barátok köztből sokan ismerik, Illés Péter – a nézők szeme előtt nőtt fel a műsorban töltött 7 évnek köszönhetően. Ceremóniamesterként és színművészként egyaránt tevékenykedik, és kamaraszínházakban is szívesen vállal szerepet. Párja, Viki is a színészetet választotta. Láthattuk többek között a Bonnie és Clyde és az Apácashow című örök darabokban.

Rábaközi Andrea
Versitz Zsolt
Rábaközi Andrea nyugdíjas manöken. Pályája során bejárta a világot. Hazai és nemzetközi divatbemutatókon egyaránt dolgozott. 12 évig volt aktívan a divatszakmában. 2014 óta manökeniskolában tanít. Párja Versitz Zsolt vállalkozó.

Winkler Róbert
Kulcsár-Máth Diána
Winkler Róbert magyar újságíró, televíziós és rádiós műsorvezető. Legtöbben a Totalcar című autós magazinműsor műsorvezetőjeként ismerték meg, melyben alapító majd vezető szerkesztő is volt. Saját youtube csatornáján sokszor láthatjuk kedvesét Diánát, pl a sörkóstolós videójukban is. Diána jelen pillanatban háztartásbeli.