Kacsamell, wok és indulatok

A feladat ezúttal egy zöldséges, húsos finomság elkészítése, de a főzés bizony stresszel is jár…

Kacsamell, wok és indulatok

A feladat ezúttal egy zöldséges, húsos finomság elkészítése, de a főzés bizony stresszel is jár…

Receptek

WOKOS KACSAMELL PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL ÉS TOJÁSOS RIZZSEL

A kacsamellről óvatosan lehúzzuk a hájas bőrt. Azt apró kockákra vágjuk, a wokba dobjuk és ropogósra sütjük. Kiszedjük a pörcöt és félretesszük.
A húst vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A wokban maradt zsiradékhoz még egy kevés olajat adunk, felforrósítjuk, rátesszük a hússzeleteket, megborsozzuk, és magas lángon minden oldalán körbepirítjuk. Kiszedjük a wokból, és félretesszük.
A maradék olajat is a wokba öntjük, rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, lepirítjuk, majd mellé dobjuk a feldarabolt póréhagymát, a finomra vágott fokhagymát, a csilit, a gyömbért és a cukorborsót. Tovább pirítjuk, majd mehet a wokba a szójaszósz és a méz is.
Visszatesszük a húst, és együtt 2-3 percig pároljuk. A spenótot csak a legvégén adjuk az ételhez, hogy a levelek éppen csak összeessenek. A korianderrel és a kesudióval megszórva tálaljuk. Pirított rizst adunk mellé.
A pirított rizshez a rizst lobogó sós vízben puhára főzzük (ugyanúgy, mintha tésztát főznénk). Leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajat, felhevítjük.Rátesszük a lecsepegtetett rizst és kevergetés nélkül pirítjuk 2-3 percig, hogy az alja megpiruljon. Összekeverjük és további 3 percig néha megkeverve, pirítjuk.
A tojásokat egy kis tálkában felverjük, enyhén sózzuk. Félretoljuk a rizst a serpenyőben. Mellé öntjük a tojást, lágy rántottát készítünk, majd óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

Kacsamellhez:
40 dkg kacsamell
3 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 db thai csili
½ póréhagyma
1 közepes cukkini
30 dkg brokkoli
15 dkg borsó
4 evőkanál olaj
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
6 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
5 dkg friss spenót
1 nagy csokor koriander, finomra aprítva
5 dkg kesudió, pirítva
A rizshez:
20 dkg jázmin rizs
1 liter víz a főzéshez
2 teáskanál
2 evőkanál olaj
3 darab tojás
Kacsamellhez:
40 dkg kacsamell
3 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 db thai csili
½ póréhagyma
1 közepes cukkini
30 dkg brokkoli
15 dkg borsó
4 evőkanál olaj
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
6 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
5 dkg friss spenót
1 nagy csokor koriander, finomra aprítva
5 dkg kesudió, pirítva
A rizshez:
20 dkg jázmin rizs
1 liter víz a főzéshez
2 teáskanál
2 evőkanál olaj
3 darab tojás

A kacsamellről óvatosan lehúzzuk a hájas bőrt. Azt apró kockákra vágjuk, a wokba dobjuk és ropogósra sütjük. Kiszedjük a pörcöt és félretesszük.
A húst vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A wokban maradt zsiradékhoz még egy kevés olajat adunk, felforrósítjuk, rátesszük a hússzeleteket, megborsozzuk, és magas lángon minden oldalán körbepirítjuk. Kiszedjük a wokból, és félretesszük.
A maradék olajat is a wokba öntjük, rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, lepirítjuk, majd mellé dobjuk a feldarabolt póréhagymát, a finomra vágott fokhagymát, a csilit, a gyömbért és a cukorborsót. Tovább pirítjuk, majd mehet a wokba a szójaszósz és a méz is.
Visszatesszük a húst, és együtt 2-3 percig pároljuk. A spenótot csak a legvégén adjuk az ételhez, hogy a levelek éppen csak összeessenek. A korianderrel és a kesudióval megszórva tálaljuk. Pirított rizst adunk mellé.
A pirított rizshez a rizst lobogó sós vízben puhára főzzük (ugyanúgy, mintha tésztát főznénk). Leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajat, felhevítjük.Rátesszük a lecsepegtetett rizst és kevergetés nélkül pirítjuk 2-3 percig, hogy az alja megpiruljon. Összekeverjük és további 3 percig néha megkeverve, pirítjuk.
A tojásokat egy kis tálkában felverjük, enyhén sózzuk. Félretoljuk a rizst a serpenyőben. Mellé öntjük a tojást, lágy rántottát készítünk, majd óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

Extrák

Piríts Rám! – Fejedbe húzom a serpenyőt!

Ádám alaposan ki tudja akasztani kedvesét.

Piríts Rám! – Ez nem a Madách Színház!

Solti Berni beszólását férje némítással „díjazta”…

Piríts Rám! – Háború!

Ne fújtass a fülembe!

Piríts Rám! – Ne pofázzál!

Berni kicsit kiakadt élete párjára…

Piríts Rám! – Köpjem vissza?

Valahogy meg kéne kóstolni a brokkolit…

Piríts Rám! – WOKOS KACSAMELL PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL ÉS TOJÁSOS RIZZSEL

Referenciafőzés a 7. epizódból

KIMARADT JELENET: Értettem, úrnőm!

Fontos, hogy ne legyen túl vastag.

KIMARADT JELENET: Itt háború van!

Ádám kicsit rástresszelt a tojásra…

KIMARADT JELENET: Amikor remeg a kéz…

Ha az ember siet, semmi sem úgy működik, ahogy kéne.

KIMARADT JELENET: Szécsi Zoltán esete a répával

„Úristen, most megeszed?”

KIMARADT JELENET: Solti Ádám felgöngyölít

Nem elég, ha egy étel finom, a külalak is fontos!

Epizódban szereplő párosok

Solti Ádám
Solti Berni

Solti Ádám magyar színész, táncos, énekes, fogtechnikus. Sokan a Barátok Közt Bokros Ádámjaként ismerik, azonban a színházkedvelők is felismerhetik a Macskák vagy a Nyomorultak című darabból. Sokszor és szívesen szerepelnek együtt, mindig tudni mi történik velük. Berni influencerként ismert és Ádám feleségeként.

Szécsi Zoltán
Szécsi-Szegedi Vanda

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, kapus. Sokan Szecska becenevén ismerik. Megszámlálhatatlan elismerései között megkapta Eger és Budapest díszpolgára címet és megválasztották már az év magyar vízilabdázójának is. Felesége Vanda idegenvezető, tehénfarm vezető és német tanár.

Winkler Róbert
Kulcsár-Máth Diána

Winkler Róbert magyar újságíró, televíziós és rádiós műsorvezető. Legtöbben a Totalcar című autós magazinműsor műsorvezetőjeként ismerték meg, melyben alapító majd vezető szerkesztő is volt. Saját youtube csatornáján sokszor láthatjuk kedvesét Diánát, pl a sörkóstolós videójukban is. Diána jelen pillanatban háztartásbeli.