Kacsamell, wok és indulatok
A feladat ezúttal egy zöldséges, húsos finomság elkészítése, de a főzés bizony stresszel is jár…
Kacsamell, wok és indulatok
A feladat ezúttal egy zöldséges, húsos finomság elkészítése, de a főzés bizony stresszel is jár…
Receptek

WOKOS KACSAMELL PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL ÉS TOJÁSOS RIZZSEL
A kacsamellről óvatosan lehúzzuk a hájas bőrt. Azt apró kockákra vágjuk, a wokba dobjuk és ropogósra sütjük. Kiszedjük a pörcöt és félretesszük.
A húst vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A wokban maradt zsiradékhoz még egy kevés olajat adunk, felforrósítjuk, rátesszük a hússzeleteket, megborsozzuk, és magas lángon minden oldalán körbepirítjuk. Kiszedjük a wokból, és félretesszük.
A maradék olajat is a wokba öntjük, rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, lepirítjuk, majd mellé dobjuk a feldarabolt póréhagymát, a finomra vágott fokhagymát, a csilit, a gyömbért és a cukorborsót. Tovább pirítjuk, majd mehet a wokba a szójaszósz és a méz is.
Visszatesszük a húst, és együtt 2-3 percig pároljuk. A spenótot csak a legvégén adjuk az ételhez, hogy a levelek éppen csak összeessenek. A korianderrel és a kesudióval megszórva tálaljuk. Pirított rizst adunk mellé.
A pirított rizshez a rizst lobogó sós vízben puhára főzzük (ugyanúgy, mintha tésztát főznénk). Leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajat, felhevítjük.Rátesszük a lecsepegtetett rizst és kevergetés nélkül pirítjuk 2-3 percig, hogy az alja megpiruljon. Összekeverjük és további 3 percig néha megkeverve, pirítjuk.
A tojásokat egy kis tálkában felverjük, enyhén sózzuk. Félretoljuk a rizst a serpenyőben. Mellé öntjük a tojást, lágy rántottát készítünk, majd óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Kacsamellhez: | |
40 dkg | kacsamell |
3 gerezd | fokhagyma |
2 cm | gyömbér |
1 db | thai csili |
½ | póréhagyma |
1 közepes | cukkini |
30 dkg | brokkoli |
15 dkg | borsó |
4 evőkanál | olaj |
½ teáskanál | frissen őrölt fekete bors |
6 evőkanál | szójaszósz |
1 evőkanál | méz |
5 dkg | friss spenót |
1 nagy csokor | koriander, finomra aprítva |
5 dkg | kesudió, pirítva |
A rizshez: | |
20 dkg | jázmin rizs |
1 liter | víz a főzéshez |
2 teáskanál | só |
2 evőkanál | olaj |
3 darab | tojás |
Kacsamellhez: | |
40 dkg | kacsamell |
3 gerezd | fokhagyma |
2 cm | gyömbér |
1 db | thai csili |
½ | póréhagyma |
1 közepes | cukkini |
30 dkg | brokkoli |
15 dkg | borsó |
4 evőkanál | olaj |
½ teáskanál | frissen őrölt fekete bors |
6 evőkanál | szójaszósz |
1 evőkanál | méz |
5 dkg | friss spenót |
1 nagy csokor | koriander, finomra aprítva |
5 dkg | kesudió, pirítva |
A rizshez: | |
20 dkg | jázmin rizs |
1 liter | víz a főzéshez |
2 teáskanál | só |
2 evőkanál | olaj |
3 darab | tojás |
A kacsamellről óvatosan lehúzzuk a hájas bőrt. Azt apró kockákra vágjuk, a wokba dobjuk és ropogósra sütjük. Kiszedjük a pörcöt és félretesszük.
A húst vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A wokban maradt zsiradékhoz még egy kevés olajat adunk, felforrósítjuk, rátesszük a hússzeleteket, megborsozzuk, és magas lángon minden oldalán körbepirítjuk. Kiszedjük a wokból, és félretesszük.
A maradék olajat is a wokba öntjük, rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, lepirítjuk, majd mellé dobjuk a feldarabolt póréhagymát, a finomra vágott fokhagymát, a csilit, a gyömbért és a cukorborsót. Tovább pirítjuk, majd mehet a wokba a szójaszósz és a méz is.
Visszatesszük a húst, és együtt 2-3 percig pároljuk. A spenótot csak a legvégén adjuk az ételhez, hogy a levelek éppen csak összeessenek. A korianderrel és a kesudióval megszórva tálaljuk. Pirított rizst adunk mellé.
A pirított rizshez a rizst lobogó sós vízben puhára főzzük (ugyanúgy, mintha tésztát főznénk). Leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajat, felhevítjük.Rátesszük a lecsepegtetett rizst és kevergetés nélkül pirítjuk 2-3 percig, hogy az alja megpiruljon. Összekeverjük és további 3 percig néha megkeverve, pirítjuk.
A tojásokat egy kis tálkában felverjük, enyhén sózzuk. Félretoljuk a rizst a serpenyőben. Mellé öntjük a tojást, lágy rántottát készítünk, majd óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Extrák
Epizódban szereplő párosok

Solti Ádám
Solti Berni
Solti Ádám magyar színész, táncos, énekes, fogtechnikus. Sokan a Barátok Közt Bokros Ádámjaként ismerik, azonban a színházkedvelők is felismerhetik a Macskák vagy a Nyomorultak című darabból. Sokszor és szívesen szerepelnek együtt, mindig tudni mi történik velük. Berni influencerként ismert és Ádám feleségeként.

Szécsi Zoltán
Szécsi-Szegedi Vanda
Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, kapus. Sokan Szecska becenevén ismerik. Megszámlálhatatlan elismerései között megkapta Eger és Budapest díszpolgára címet és megválasztották már az év magyar vízilabdázójának is. Felesége Vanda idegenvezető, tehénfarm vezető és német tanár.

Winkler Róbert
Kulcsár-Máth Diána
Winkler Róbert magyar újságíró, televíziós és rádiós műsorvezető. Legtöbben a Totalcar című autós magazinműsor műsorvezetőjeként ismerték meg, melyben alapító majd vezető szerkesztő is volt. Saját youtube csatornáján sokszor láthatjuk kedvesét Diánát, pl a sörkóstolós videójukban is. Diána jelen pillanatban háztartásbeli.