Ezt szinte minden férfi szereti

A brassói aprópecsenye uborkasalátával mindig tuti befutó. Vajon hogy birkóznak meg vele a fiúk?

Ezt szinte minden férfi szereti

A brassói aprópecsenye uborkasalátával mindig tuti befutó. Vajon hogy birkóznak meg vele a fiúk?

Receptek

BRASSÓI APRÓPECSENYE UBORKASALÁTÁVAL

A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk. Hideg vízbe áztatjuk és betesszük a hűtőbe.
Egy nagyobb serpenyőben megizzasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Kiszedjük, majd félretesszük.
A húst csíkokra vágjuk és a szalonna zsírján megpirítjuk.
Közepesre visszavesszük a lángot, a húsra dobjuk a fokhagymát, és kevergetve pirítjuk tovább, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majoránnát és a paprikát, majd összekeverjük.
Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, amennyitől elegendő szaftja lesz, és gyorsan beforraljuk. Ha kell, még egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A burgonyához az olajat 160 fokra melegítjük. gy tálcát leterítünk papírtörlővel. A burgonyát kivesszük a vízből, szárazra töröljük, majd 2-3 adagban az olajba tesszük. 3-4 percig sütjük, amíg elkezd a burgonya puhulni, de még a színe nem változik meg.
Kiszedjük a burgonyát az olajból, lecsepegtetjük. Az olajat 190 fokig melegítjük, visszatesszük a krumplit és aranybarnára sütjük.
Végül összeforgatjuk a hússal, a félretett szalonnával, meghintjük a petrezselyemmel.

A brassói aprópecsenyéhez:
10 dkg húsos szalonna
1 egész sertésszűz, csíkokra vágva
6-8 gerezd fokhagyma, egészen finomra aprítva
2 teáskanál szárított majoránna
1 teáskanál csemege-fűszerpaprika
1 csapott evőkanál liszt
1 kg sütnivaló burgonya
kevés olaj a sütéshez
1 csokor aprított petrezselyem a tálaláshoz
só és frissen őrölt bors
Az uborkasalátához:
1 db uborka
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál cukor
1 evőkanál ecet
3 dl tejföl
pirospaprika
A brassói aprópecsenyéhez:
10 dkg húsos szalonna
1 egész sertésszűz, csíkokra vágva
6-8 gerezd fokhagyma, egészen finomra aprítva
2 teáskanál szárított majoránna
1 teáskanál csemege-fűszerpaprika
1 csapott evőkanál liszt
1 kg sütnivaló burgonya
kevés olaj a sütéshez
1 csokor aprított petrezselyem a tálaláshoz
só és frissen őrölt bors
Az uborkasalátához:
1 db uborka
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál cukor
1 evőkanál ecet
3 dl tejföl
pirospaprika

A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk. Hideg vízbe áztatjuk és betesszük a hűtőbe.
Egy nagyobb serpenyőben megizzasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Kiszedjük, majd félretesszük.
A húst csíkokra vágjuk és a szalonna zsírján megpirítjuk.
Közepesre visszavesszük a lángot, a húsra dobjuk a fokhagymát, és kevergetve pirítjuk tovább, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majoránnát és a paprikát, majd összekeverjük.
Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, amennyitől elegendő szaftja lesz, és gyorsan beforraljuk. Ha kell, még egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A burgonyához az olajat 160 fokra melegítjük. gy tálcát leterítünk papírtörlővel. A burgonyát kivesszük a vízből, szárazra töröljük, majd 2-3 adagban az olajba tesszük. 3-4 percig sütjük, amíg elkezd a burgonya puhulni, de még a színe nem változik meg.
Kiszedjük a burgonyát az olajból, lecsepegtetjük. Az olajat 190 fokig melegítjük, visszatesszük a krumplit és aranybarnára sütjük.
Végül összeforgatjuk a hússal, a félretett szalonnával, meghintjük a petrezselyemmel.

Extrák

Piríts Rám! – Hát, ilyen ez…

A nők mindent egyszerre akarnak?

Piríts Rám! – Otthon jobban megy?

Dénes szerint a hazai környezetben erősebben tejesít, Petra szerint azért, mert akkor ő csinálja…

Piríts Rám! – Jól jönne egy pohár bor…

Kocsis Dénes örülne, ha a nagy munkában mellette lenne szerelme és töltene egyet.

Piríts Rám! – Mindjárt megnyomom ezt a gombot!

Ha eltűnik a hús, akkor mindenki kicsit befeszül.

KIMARADT JELENET: Az ecet, biztos?

Néha az erősebbik nem elbizonytalanodhat a konyhában.

KIMARADT JELENET: Nem látok a fejedbe!

Dombi Rudolfnak tudnia kell a pontos lépéseket.

Piríts Rám! – Ez olyan perverz!

Dénesnek bejön, ha az asszony parancsolgat…

Piríts rám! – Brassói aprópecsenye uborkasalátával

Referenciafőzés a 3. epizódból

Epizódban szereplő párosok

Dombi Rudolf
Kondor Noémi

Dombi Rudolf magyar olimpiai és Európa-bajnok kajakozó. Elismerései közt szerepel az „Év magyar kajakozója” és a „Magyar kajaksport örökös bajnoka”. A 2019-es Exatlon című sportreality Bajnok csapatának egyik meghatározó és oszlopos tagja volt. Párja, Noémi jogászként dolgozik.

 

Keleti Andrea
Kovács Zoltán

Keleti Andrea 10-szeres amatőr bajnok, világbajnoki 7. majd 8. helyezést is elérő, 10-szeres amatőr magyar bajnok, 6-szoros profi magyar bajnok táncművész. Szerepeltek már közösen a Drágám add az életed című műsorban, amit meg is nyertek. Férje, Zoltán szintén táncművész.

Kocsis Dénes
Mészáros Petra

Kocsis Dénes magyar színész és musicalénekes. Évekkel ezelőtt elnyerte az Operettszínház-„az évad legígéretesebb ifjú színésze” díjat. Mai napig is olyan híres darabokban láthatjuk, mint az Elisabeth, az István a király , vagy a La Mancha Lovagja. Párja Petra munka és környezetpszichológiával foglalkozik. Szerepeltek már közösen a Nyerő Páros című reality műsorban.