Hangzavar és szitokszó
A fiúknak egy rendkívül összetett feladatot kell megoldaniuk, az idő pedig rohan…
Hangzavar és szitokszó
A fiúknak egy rendkívül összetett feladatot kell megoldaniuk, az idő pedig rohan…
Receptek
KEFTEDES SKORDALIÁVAL, LILAHAGYMA SALÁTÁVAL ÉS ÉDESBURGONYÁVAL
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A répákat meghámozzuk egy tepsire rakosgatjuk, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Mellé pakoljuk a 4 édesburgonyát, majd alufóliával lefedve, 30-40 perc alatt puhára sütjük.
Ha a krumplinak még kell idő, csak a répákat vesszük k, ezeket hagyjuk langyosra hűlni. Ha az édesburgonyák megsültek, félre tesszük a tálaláshoz.
Egy aprítógépben a kenyeret, hagymát és a petrezselymet aprítsuk kicsire. Adjuk hozzá a sült répákat, fetát, parmezánt, tojást, fűszerezzük mentával, fahéjjal, sóval, borssal és pulzálva dolgozzuk masszává. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Hagyjuk állni 10 percet.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Evőkanál segítségével emeljünk ki egy adagot és formázzunk a tenyerünkben 1-1 tojást belőle és süssük minden oldalán aranybarnára.
A gránátalmás salátához, egy tálkába teszünk 2 evőkanál gránátalma szirupot és folyamatosan keverve, fokozatosan felhígítjuk a vörösborecettel . Egy tálba szórjuk a lilahagymát és a céklát és leöntjük az ecetes öntettel majd a hűtőbe tesszük. Tálalásnál leszűrjük róla a levet (használhatjuk újra még egy adaghoz vagy más zöldségekhez) egy tálra rendezzük sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a gránátalma magokat és meglocsoljuk a maradék gránátalmasziruppal és meghintjük a tökmaggal.
A skordaliahoz beáztatjuk a kenyeret a tejbe, majd kifacsarjuk és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk az ecetet, mogyorót, fokhagymát és pürésítjük. Belekanalazzuk a joghurtot, sóval és borssal fűszerezzük, majd ezzel is összedolgozzuk. Tálkába szedjük és a tetejét megszórjuk a kakukkfűvel és meglocsoljuk az olajjal.
A keftedeshez: | |
35 dkg | répa |
2 evőkanál | olivaolaj |
4 db | édesburgonya |
5 dkg | szikkadt kenyérbél |
1 db | mogyoróhagyma |
1 csokor | petrezselyem |
15 dkg | feta sajt |
5 dkg | reszelt parmezán |
1 db | tojás |
1 ág | menta levelei |
0,5 teáskanál | őrölt fahéj |
5 dkg | liszt |
0,5 dl | olaj |
só és frissen őrölt bors | |
Gránátalmás lilahagyma savanyúsághoz: | |
1 dl | vörösborecet |
3 evőkanál | gránátalma szirup |
2 fej | karikára vágott lilahagyma |
1 db | vékony csíkra vágott főtt cékla |
0,5 db | gránátalma magjai |
2 evőkanál | hámozott tökmag |
só és frissen őrölt bors | |
A skordaliahoz: | |
2 nagy szelet | szikkadt kenyér bele |
1 dl | tej |
1 teáskanál | fehérborecet |
5 dkg | pirított törökmogyoró |
1 gerezd | szétnyomott fokhagyma |
2 dl | görög joghurt |
1 teáskanál | kakukkfű |
2 evőkanál | olivaolaj |
só és frissen őrölt bors |
A keftedeshez: | |
35 dkg | répa |
2 evőkanál | olivaolaj |
4 db | édesburgonya |
5 dkg | szikkadt kenyérbél |
1 db | mogyoróhagyma |
1 csokor | petrezselyem |
15 dkg | feta sajt |
5 dkg | reszelt parmezán |
1 db | tojás |
1 ág | menta levelei |
0,5 teáskanál | őrölt fahéj |
5 dkg | liszt |
0,5 dl | olaj |
só és frissen őrölt bors | |
Gránátalmás lilahagyma savanyúsághoz: | |
1 dl | vörösborecet |
3 evőkanál | gránátalma szirup |
2 fej | karikára vágott lilahagyma |
1 db | vékony csíkra vágott főtt cékla |
0,5 db | gránátalma magjai |
2 evőkanál | hámozott tökmag |
só és frissen őrölt bors | |
A skordaliahoz: | |
2 nagy szelet | szikkadt kenyér bele |
1 dl | tej |
1 teáskanál | fehérborecet |
5 dkg | pirított törökmogyoró |
1 gerezd | szétnyomott fokhagyma |
2 dl | görög joghurt |
1 teáskanál | kakukkfű |
2 evőkanál | olivaolaj |
só és frissen őrölt bors |
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A répákat meghámozzuk egy tepsire rakosgatjuk, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Mellé pakoljuk a 4 édesburgonyát, majd alufóliával lefedve, 30-40 perc alatt puhára sütjük.
Ha a krumplinak még kell idő, csak a répákat vesszük k, ezeket hagyjuk langyosra hűlni. Ha az édesburgonyák megsültek, félre tesszük a tálaláshoz.
Egy aprítógépben a kenyeret, hagymát és a petrezselymet aprítsuk kicsire. Adjuk hozzá a sült répákat, fetát, parmezánt, tojást, fűszerezzük mentával, fahéjjal, sóval, borssal és pulzálva dolgozzuk masszává. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Hagyjuk állni 10 percet.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Evőkanál segítségével emeljünk ki egy adagot és formázzunk a tenyerünkben 1-1 tojást belőle és süssük minden oldalán aranybarnára.
A gránátalmás salátához, egy tálkába teszünk 2 evőkanál gránátalma szirupot és folyamatosan keverve, fokozatosan felhígítjuk a vörösborecettel . Egy tálba szórjuk a lilahagymát és a céklát és leöntjük az ecetes öntettel majd a hűtőbe tesszük. Tálalásnál leszűrjük róla a levet (használhatjuk újra még egy adaghoz vagy más zöldségekhez) egy tálra rendezzük sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a gránátalma magokat és meglocsoljuk a maradék gránátalmasziruppal és meghintjük a tökmaggal.
A skordaliahoz beáztatjuk a kenyeret a tejbe, majd kifacsarjuk és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk az ecetet, mogyorót, fokhagymát és pürésítjük. Belekanalazzuk a joghurtot, sóval és borssal fűszerezzük, majd ezzel is összedolgozzuk. Tálkába szedjük és a tetejét megszórjuk a kakukkfűvel és meglocsoljuk az olajjal.
Extrák
Epizódban szereplő párosok
Peller Anna
Lukács Miklós
Peller Anna színész, műsorvezető, szinkronszínész, énekesnő. Számos filmben-sorozatban és színházi darabban láthattuk. 3 éven keresztül A „Reggeli „ műsorvezetőjeként láthattuk Annát és Mikit. 2016-ban megnyerték a Nyerő Páros című realityműsort.
Fehér Balázs
Monda Eszter
Fehér Balázs énekes, dalszerző. Korábban modellkedett, de a Carbonfools nevű egyedi elektronikus hangzású zenekar frontembereként vált ismertté. Párja Eszter jövőkutató, mindig azt csinálja amit a helyzet megkövetel. Szerepeltek már együtt, a Nyerő Páros című reality műsor egyik leghangosabb párosaként ismerhetjük őket.
Csórics Balázs
Kerek Adrienn
Balázs színész, Diplomaszerzése után a Madách Színházban és a József Attila színházban szerepelt. Láthattuk a Barátok közt című sorozatban és az Apatigrisben is. Adrienn kereskedelmi vezető és táplálkozási szakértő. szerepeltek a legbátrabb párosban.