Ez a feladat nem kispályás…

A fiúknak olyan ételt kell a tányérra varázsolniuk, amihez bizony fel kell kötni a gatyát.

Ez a feladat nem kispályás…

A fiúknak olyan ételt kell a tányérra varázsolniuk, amihez bizony fel kell kötni a gatyát.

Receptek

SERTÉSSZŰZ COLBERT MÓDRA

A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb serpenyőben, amit be tudunk tenni a sütőbe, 1 ek olajon körbepirítjuk. Majd 180 °C-os sütőben 5 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A gombát megmossuk, finomra vágjuk, majd a vajban megdinsztelt finomra vágott hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk és addig hevítjük, amíg a leve el nem forr és pirulni kezd. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felvert tojásokat és összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel.
A kelkáposztát leveleire szedjük.
Egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük a sót, fokhagymát, köményt és ebben a lében leforrázzuk a kelleveleket (2 perc).
Kiszedjük, lecsepegtetjük, majd ha kihűlt, a levél erezetét kivágjuk és összeállítjuk a hústekercset.
Néhány szelet pármai sonkát kiterítünk, ráfektetjük a kelkáposztát, megkenjük a gombapéppel, végül pedig ráfektetjük a húst és az egészet szorosan feltekerjük, spárgával megkötözzük.
Áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, végül felszeleteljük és párolt rizzsel kínáljuk.
A rizst átöblítjük, lecsepegtetjük.
Egy fedővel is rendelkező serpenyőbe öntjük az olajat, felhevítjük, majd rádobjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Frissen pirított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A sertésszűzhöz:
1 db sertésszűz
1/2 kg csiperkegomba
1 kisebb vöröshagyma
50 g vaj
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
4 szelet pármai sonka
6 db kelkáposztalevél
1 teáskanál egész kömény
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál
A rizshez:
20 dkg rizs
5 dl víz
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál
A sertésszűzhöz:
1 db sertésszűz
1/2 kg csiperkegomba
1 kisebb vöröshagyma
50 g vaj
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
4 szelet pármai sonka
6 db kelkáposztalevél
1 teáskanál egész kömény
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál
A rizshez:
20 dkg rizs
5 dl víz
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál

A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb serpenyőben, amit be tudunk tenni a sütőbe, 1 ek olajon körbepirítjuk. Majd 180 °C-os sütőben 5 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A gombát megmossuk, finomra vágjuk, majd a vajban megdinsztelt finomra vágott hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk és addig hevítjük, amíg a leve el nem forr és pirulni kezd. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felvert tojásokat és összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel.
A kelkáposztát leveleire szedjük.
Egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük a sót, fokhagymát, köményt és ebben a lében leforrázzuk a kelleveleket (2 perc).
Kiszedjük, lecsepegtetjük, majd ha kihűlt, a levél erezetét kivágjuk és összeállítjuk a hústekercset.
Néhány szelet pármai sonkát kiterítünk, ráfektetjük a kelkáposztát, megkenjük a gombapéppel, végül pedig ráfektetjük a húst és az egészet szorosan feltekerjük, spárgával megkötözzük.
Áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, végül felszeleteljük és párolt rizzsel kínáljuk.
A rizst átöblítjük, lecsepegtetjük.
Egy fedővel is rendelkező serpenyőbe öntjük az olajat, felhevítjük, majd rádobjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Frissen pirított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Extrák

Piríts Rám! – Fedjük le!

Nem biztos, hogy Ildi pont erre gondolt…

Piríts Rám! – Csendes magány

Van, amikor meg kell nyomni a piros gombot.

Piríts Rám! – Mi lesz, karácsonyi ajándék?

Nos, nem mindegy, hogyan tekerjük össze a húst, a kötözés legyen szép!

Piríts Rám! – Nem kell nyalakodni!

Jaj, de szép dolog is a szerelem…

KIMARADT JELENET: Taka van!

Lássuk, milyen egy kis házastársi szópárbaj!

KIMARADT JELENET: Úúú, Sanyi!

Hoppá, elképzelhető, hogy kimaradt a só…

KIMARADT JELENET: Az arányok

Nem mindegy, mekkora a lábas, mennyi a víz és az alapanyag.

Epizódban szereplő párosok

Bárdosi Sándor
Bárdosi Ildi

Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, junior világ- és Európa-bajnok birkózó, többszörös magyar bajnok; szumó világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok; birkózóedző. A Bárdosi Sándor Küzdősport Akadémia elnöke. Ildi edzőként dolgozik.

Kocsis Dénes
Mészáros Petra

Kocsis Dénes magyar színész és musicalénekes. Évekkel ezelőtt elnyerte az Operettszínház-„az évad legígéretesebb ifjú színésze” díjat. Mai napig is olyan híres darabokban láthatjuk, mint az Elisabeth, az István a király , vagy a La Mancha Lovagja. Párja Petra munka és környezetpszichológiával foglalkozik. Szerepeltek már közösen a Nyerő Páros című reality műsorban.

Kiss Péter Balázs
Kulcsár Viktória

Kiss Péter Balázs  -vagy ahogy a Barátok köztből sokan ismerik,  Illés Péter – a nézők szeme előtt nőtt fel a műsorban töltött 7 évnek köszönhetően. Ceremóniamesterként és színművészként egyaránt tevékenykedik, és kamaraszínházakban is szívesen vállal szerepet.  Párja, Viki is a színészetet választotta. Láthattuk többek között a Bonnie és Clyde és az Apácashow című örök darabokban.