Új hét, új kihívás
A versenyzőknek egy ízletes ragut kell készíteniük, különleges tekerccsel. Nem könnyű a feladat, nézzük, hogyan boldogulnak!
Új hét, új kihívás
A versenyzőknek egy ízletes ragut kell készíteniük, különleges tekerccsel. Nem könnyű a feladat, nézzük, hogyan boldogulnak!
Receptek
ZÖLDSÉGRAGU SZEZÁMOS TEKERCCSEL, SALÁTÁVAL
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tekercshez a leveles tésztát kiterítjük, vékonyan megkenjük a krémsajttal, sózzuk, elosztjuk rajta a parmezán sajtot, a szezámmagot és szorosan feltekerjük.
Amíg a ragu készül a mélyhűtőbe tesszük, hogy szebben lehessen szeletelni.
Az olajat felhevítjük egy nagy öntöttvas edényben, rádobjuk a feldarabolt pórét és a finomra vágott fokhagymátm, majd lepirítjuk időnként megkeverve. Közben belekarikázzuk a répát és a szárzellert is.
Az édesburgonyát meghámozzuk és falatnyi kockákra vágva keverjük bele. Miközben adjuk hozzá az alapanyagokat időnként átkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
Amikor már mindenen látunk itt-ott pirult részt, jöhet bele a borsó, a koktélparadicsom és a lecsepegtetett bab is.
A keményítőt kikeverjük az alaplével és felöntjük vele a zöldséges alapot. Fűszerezzük a babérlevéllel, paprikával, cayenne borssal, a petrezselyemmel és felforraljuk.
Közben kivesszük a tésztát a hűtőből és fél centis szeleteket vágunk. A ragut lehúzzuk a tűzről, áttesszük egy hőálló edénybe. A tekercseket a forró ragu tetején elrendezzük, meghintjük még egy kevés szezámmal és a forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A salátához a leöblített, papírtörlőn leszárított zöldsaláta leveleket tegyük egy nagyobb salátás tálba. Morzsoljuk rá a puha fetát. A lilahagymát vágjuk vékony karikákra, sózzuk be, és hagyjuk kicsit megfonnyadni.
Keverjük krémesre a bodzaszörpöt az ecettel, a citromlével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.Végül forgassuk össze a lilahagymával.Tálaláskor könnyedén forgassuk össze az öntetet a salátával.
| A raguhoz: | |
| 2 evőkanál | olaj |
| 1 db | póréhagyma |
| 2 gerezd | fokhagyma |
| 1 db | sárgarépa |
| 2 db | szárzeller |
| 1 db | édesburgonya |
| 15 dkg | zöldborsó |
| 4 db | koktélparadicsom |
| 1 teáskanál | keményítő |
| 3 dl | alaplé |
| 1 db | babérlevél |
| 1 teáskanál | füstölt pirospaprika |
| 1 csipet | cayenne bors |
| 1 db | konzerv bab |
| 1 kis csokor | petrezselyem |
| só és frissen őrölt bors | |
| A tekercshez: | |
| 1 csomag | leveles tészta |
| 7 dkg | krémsajt |
| 5 dkg | parmezán, reszelve |
| 2 evőkanál | szezámmag + a tetejére |
| só | |
| A salátához: | |
| 4 marék | zöldsalátalevél |
| 12 dkg | puha fetasajt |
| 2 közepes | lilahagyma |
| Az öntethez: | |
| 1 dl | bodzaszörp |
| 2 evőkanál | almaecet |
| 1/2 db | citrom leve |
| 3 evőkanál | olívaolaj |
| só | |
| frissen őrölt bors |
| A raguhoz: | |
| 2 evőkanál | olaj |
| 1 db | póréhagyma |
| 2 gerezd | fokhagyma |
| 1 db | sárgarépa |
| 2 db | szárzeller |
| 1 db | édesburgonya |
| 15 dkg | zöldborsó |
| 4 db | koktélparadicsom |
| 1 teáskanál | keményítő |
| 3 dl | alaplé |
| 1 db | babérlevél |
| 1 teáskanál | füstölt pirospaprika |
| 1 csipet | cayenne bors |
| 1 db | konzerv bab |
| 1 kis csokor | petrezselyem |
| só és frissen őrölt bors | |
| A tekercshez: | |
| 1 csomag | leveles tészta |
| 7 dkg | krémsajt |
| 5 dkg | parmezán, reszelve |
| 2 evőkanál | szezámmag + a tetejére |
| só | |
| A salátához: | |
| 4 marék | zöldsalátalevél |
| 12 dkg | puha fetasajt |
| 2 közepes | lilahagyma |
| Az öntethez: | |
| 1 dl | bodzaszörp |
| 2 evőkanál | almaecet |
| 1/2 db | citrom leve |
| 3 evőkanál | olívaolaj |
| só | |
| frissen őrölt bors |
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tekercshez a leveles tésztát kiterítjük, vékonyan megkenjük a krémsajttal, sózzuk, elosztjuk rajta a parmezán sajtot, a szezámmagot és szorosan feltekerjük.
Amíg a ragu készül a mélyhűtőbe tesszük, hogy szebben lehessen szeletelni.
Az olajat felhevítjük egy nagy öntöttvas edényben, rádobjuk a feldarabolt pórét és a finomra vágott fokhagymátm, majd lepirítjuk időnként megkeverve. Közben belekarikázzuk a répát és a szárzellert is.
Az édesburgonyát meghámozzuk és falatnyi kockákra vágva keverjük bele. Miközben adjuk hozzá az alapanyagokat időnként átkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
Amikor már mindenen látunk itt-ott pirult részt, jöhet bele a borsó, a koktélparadicsom és a lecsepegtetett bab is.
A keményítőt kikeverjük az alaplével és felöntjük vele a zöldséges alapot. Fűszerezzük a babérlevéllel, paprikával, cayenne borssal, a petrezselyemmel és felforraljuk.
Közben kivesszük a tésztát a hűtőből és fél centis szeleteket vágunk. A ragut lehúzzuk a tűzről, áttesszük egy hőálló edénybe. A tekercseket a forró ragu tetején elrendezzük, meghintjük még egy kevés szezámmal és a forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A salátához a leöblített, papírtörlőn leszárított zöldsaláta leveleket tegyük egy nagyobb salátás tálba. Morzsoljuk rá a puha fetát. A lilahagymát vágjuk vékony karikákra, sózzuk be, és hagyjuk kicsit megfonnyadni.
Keverjük krémesre a bodzaszörpöt az ecettel, a citromlével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.Végül forgassuk össze a lilahagymával.Tálaláskor könnyedén forgassuk össze az öntetet a salátával.
Extrák
Epizódban szereplő párosok
Laky Zsuzsanna
Dietz Gusztáv
Laky Zsuzsi volt szépségkirálynő. Ő a második magyar, aki elnyerte a Miss Európa címet. Guszti volt ketrecharcos bajnok. Megnyerték a „Legbátrabb páros” című műsort.
Sena Dagadu
Élő Márton
Sena Dagadu ghánai származású énekesnő, az ország egyik legnépszerűbb reggae-dancehall zenekarának, az Irie Maffiának énekesnője. Több szólólemezt is kiadott, egzotikus hangja miatt könnyen felismerhető. Marci zenész, zenei producer-szintén a zenekar tagja-zenei vezetője.
Tőrös Balázs
Tőrösné Feles Beáta
Tőrös Balázs (Bazska) A Fastbridge kreatív csapatát 2012 óta vezeti, NBA-szakértő, a Trash Talk című műsort vezeti a Sport TV-n, valamint videókat gyárt a YouTube-csatornájára. Amatőr játékosként, kommentátorként és szakértőként is napi rendszerességgel kerül kapcsolatba a kosárlabdázással. Beáta executive coach.