A harc folytatódik, a konyhában új szereplők versenyeznek

A második évad egy fantasztikus fogással indul, a fiúknak ezúttal kijevi csirkemellet kell készíteniük.

A harc folytatódik, a konyhában új szereplők versenyeznek

A második évad egy fantasztikus fogással indul, a fiúknak ezúttal kijevi csirkemellet kell készíteniük.

Receptek

KIJEVI CSIRKEMELL HERCEGNŐBURGONYÁVAL, CERUZABABBAL

A zöldbabot forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a babot, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és még további 1 percig pirítjuk. A pirult vajjal együtt tálaljuk.
A burgonyákat , bő vízben, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Közben a tejszínt és a vajat összeforraljuk és az áttört burgonyára öntjük. Alaposan összekeverjük és sóval fűszerezzük. Ha langyosra hűlt egyesével belekeverjük a tojások sárgáját is. Szedjük egy csillagcső véggel eláttott habzsákba és nyomjunk belőle kis halmokat egy sütőpapírral leterített tepsire. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, hogy ropogósra és tökéletesre süljenek.
A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajhoz adjuk a finomra aprított petrezselymet és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne csilit és jó alaposan összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A csirkemellekbe óvatosan zsebet vágunk, hogy ne vágjuk át a végeit. Sózzuk, borsozzuk, beleteszünk a megszilárdult fűszervajból egy-egy darabot. A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk duplán. Bő, forró, de nem túl forró olajban (170 fok) kb. 5-8 perc alatt kirántjuk, majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig.

A csirkéhez:
4 db csirkemell
só, bors az ízesítéshez
liszt
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A fűszervajhoz:
150 g vaj
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csipet cayenne csili
A hercegnő burgonyához:
1 kg sárga krumpli (C típus)
½ dl tejszín
6 dkg vaj
3 db tojássárgája
30 dkg zöldbab vagy ceruzabab
1 teáskanál
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
A csirkéhez:
4 db csirkemell
só, bors az ízesítéshez
liszt
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A fűszervajhoz:
150 g vaj
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csipet cayenne csili
A hercegnő burgonyához:
1 kg sárga krumpli (C típus)
½ dl tejszín
6 dkg vaj
3 db tojássárgája
30 dkg zöldbab vagy ceruzabab
1 teáskanál
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma

A zöldbabot forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a babot, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és még további 1 percig pirítjuk. A pirult vajjal együtt tálaljuk.
A burgonyákat , bő vízben, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Közben a tejszínt és a vajat összeforraljuk és az áttört burgonyára öntjük. Alaposan összekeverjük és sóval fűszerezzük. Ha langyosra hűlt egyesével belekeverjük a tojások sárgáját is. Szedjük egy csillagcső véggel eláttott habzsákba és nyomjunk belőle kis halmokat egy sütőpapírral leterített tepsire. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, hogy ropogósra és tökéletesre süljenek.
A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajhoz adjuk a finomra aprított petrezselymet és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne csilit és jó alaposan összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A csirkemellekbe óvatosan zsebet vágunk, hogy ne vágjuk át a végeit. Sózzuk, borsozzuk, beleteszünk a megszilárdult fűszervajból egy-egy darabot. A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk duplán. Bő, forró, de nem túl forró olajban (170 fok) kb. 5-8 perc alatt kirántjuk, majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig.

Extrák

Piríts Rám! – KIJEVI CSIRKEMELL HERCEGNŐBURGONYÁVAL, CERUZABABBAL

Referenciafőzés az 1. epizódból

Piríts Rám! – „Nem annyira felül, talán ott lent”

A férfiaknak pontos instrukció kell!

Piríts Rám! – „Úristen, 40 éve teper engem ez az ember!”

Hoppá, most akkor hogy is legyen az a zseb?

Piríts Rám! – „Ilyet ne csinálj!”

Bogi szerint ez a szitu kemény volt…

KIMARADT JELENET: „Nézd meg, hogy puha-e!”

Baj van, valami kikapcsol, valami bekapcsol…

KIMARADT JELENET: Ezután sem leszek konyhatündér!

Henry esete a burgonyával…

KIMARADT JELENET: A hercegnőburgonyád undorító!

Hadas Kriszta nincs megelégedve a látvánnyal.

KIMARADT JELENET: Ez nem szép!

Henry baja alaposan meggyűlt a tálalással…

Epizódban szereplő párosok

Hadas Kriszta
Balassa János

Hadas Kriszta újságíró, főszerkesztő, műsorvezető, riporter. 2015-től a Jön a baba Hadas Krisztával című dokureality-sorozat főszerkesztője és műsorvezetője. Balassa János az InConcert tulajdonosa, akinek a Caramel brandet köszönhetjük.

Henry Kettner
Nagy Boglárka

Henry magyar influencer, egyedi képi világáról és utazós posztjairól híres. Több mint 200 ezer követője van instagramon. Nagy Bogi 13 évesen Az ének iskolája tévés tehetségkutatóban bukkant fel, azóta is szólóénekesnőként ismerhetjük, A Dal című műsorban a Top4-ig jutott.

Fehér Balázs
Monda Eszter

Fehér Balázs énekes, dalszerző. Korábban modellkedett, de a Carbonfools nevű egyedi elektronikus hangzású zenekar frontembereként vált ismertté. Párja Eszter jövőkutató, mindig azt csinálja amit a helyzet megkövetel. Szerepeltek már együtt, a Nyerő Páros című reality műsor egyik leghangosabb párosaként ismerhetjük őket.