A harc folytatódik, a konyhában új szereplők versenyeznek
A második évad egy fantasztikus fogással indul, a fiúknak ezúttal kijevi csirkemellet kell készíteniük.
A harc folytatódik, a konyhában új szereplők versenyeznek
A második évad egy fantasztikus fogással indul, a fiúknak ezúttal kijevi csirkemellet kell készíteniük.
Receptek
KIJEVI CSIRKEMELL HERCEGNŐBURGONYÁVAL, CERUZABABBAL
A zöldbabot forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a babot, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és még további 1 percig pirítjuk. A pirult vajjal együtt tálaljuk.
A burgonyákat , bő vízben, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Közben a tejszínt és a vajat összeforraljuk és az áttört burgonyára öntjük. Alaposan összekeverjük és sóval fűszerezzük. Ha langyosra hűlt egyesével belekeverjük a tojások sárgáját is. Szedjük egy csillagcső véggel eláttott habzsákba és nyomjunk belőle kis halmokat egy sütőpapírral leterített tepsire. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, hogy ropogósra és tökéletesre süljenek.
A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajhoz adjuk a finomra aprított petrezselymet és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne csilit és jó alaposan összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A csirkemellekbe óvatosan zsebet vágunk, hogy ne vágjuk át a végeit. Sózzuk, borsozzuk, beleteszünk a megszilárdult fűszervajból egy-egy darabot. A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk duplán. Bő, forró, de nem túl forró olajban (170 fok) kb. 5-8 perc alatt kirántjuk, majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig.
A csirkéhez: | |
4 db | csirkemell |
só, bors az ízesítéshez | |
liszt | |
tojás | |
zsemlemorzsa | |
bő olaj a sütéshez | |
A fűszervajhoz: | |
150 g | vaj |
1 kis csokor | petrezselyem |
só, bors | |
1 gerezd | fokhagyma |
1 csipet | cayenne csili |
A hercegnő burgonyához: | |
1 kg | sárga krumpli (C típus) |
½ dl | tejszín |
6 dkg | vaj |
3 db | tojássárgája |
30 dkg | zöldbab vagy ceruzabab |
1 teáskanál | só |
1 evőkanál | vaj |
2 gerezd | fokhagyma |
A csirkéhez: | |
4 db | csirkemell |
só, bors az ízesítéshez | |
liszt | |
tojás | |
zsemlemorzsa | |
bő olaj a sütéshez | |
A fűszervajhoz: | |
150 g | vaj |
1 kis csokor | petrezselyem |
só, bors | |
1 gerezd | fokhagyma |
1 csipet | cayenne csili |
A hercegnő burgonyához: | |
1 kg | sárga krumpli (C típus) |
½ dl | tejszín |
6 dkg | vaj |
3 db | tojássárgája |
30 dkg | zöldbab vagy ceruzabab |
1 teáskanál | só |
1 evőkanál | vaj |
2 gerezd | fokhagyma |
A zöldbabot forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a babot, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és még további 1 percig pirítjuk. A pirult vajjal együtt tálaljuk.
A burgonyákat , bő vízben, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Közben a tejszínt és a vajat összeforraljuk és az áttört burgonyára öntjük. Alaposan összekeverjük és sóval fűszerezzük. Ha langyosra hűlt egyesével belekeverjük a tojások sárgáját is. Szedjük egy csillagcső véggel eláttott habzsákba és nyomjunk belőle kis halmokat egy sütőpapírral leterített tepsire. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, hogy ropogósra és tökéletesre süljenek.
A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajhoz adjuk a finomra aprított petrezselymet és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne csilit és jó alaposan összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A csirkemellekbe óvatosan zsebet vágunk, hogy ne vágjuk át a végeit. Sózzuk, borsozzuk, beleteszünk a megszilárdult fűszervajból egy-egy darabot. A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk duplán. Bő, forró, de nem túl forró olajban (170 fok) kb. 5-8 perc alatt kirántjuk, majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig.
Extrák
Epizódban szereplő párosok
Hadas Kriszta
Balassa János
Hadas Kriszta újságíró, főszerkesztő, műsorvezető, riporter. 2015-től a Jön a baba Hadas Krisztával című dokureality-sorozat főszerkesztője és műsorvezetője. Balassa János az InConcert tulajdonosa, akinek a Caramel brandet köszönhetjük.
Henry Kettner
Nagy Boglárka
Henry magyar influencer, egyedi képi világáról és utazós posztjairól híres. Több mint 200 ezer követője van instagramon. Nagy Bogi 13 évesen Az ének iskolája tévés tehetségkutatóban bukkant fel, azóta is szólóénekesnőként ismerhetjük, A Dal című műsorban a Top4-ig jutott.
Fehér Balázs
Monda Eszter
Fehér Balázs énekes, dalszerző. Korábban modellkedett, de a Carbonfools nevű egyedi elektronikus hangzású zenekar frontembereként vált ismertté. Párja Eszter jövőkutató, mindig azt csinálja amit a helyzet megkövetel. Szerepeltek már együtt, a Nyerő Páros című reality műsor egyik leghangosabb párosaként ismerhetjük őket.