Kapkodás, félelmetes hal és rohanó idő

Harcsapaprikás és juhtúrós sztrapacska: ide atombiztos taktika kell.

Kapkodás, félelmetes hal és rohanó idő

Harcsapaprikás és juhtúrós sztrapacska: ide atombiztos taktika kell.

Receptek

HARCSAPAPRIKÁS JUHTÚRÓS SZTRAPACSKÁVAL ÉS FORRÁZOTT SALÁTÁVAL

A harcsapaprikáshoz a szalonnát felkockázzuk, majd egy mélyebb serpenyőben elkezdjük lepirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, és ha ez üveges, a fűszerpaprikát is, ízlés szerint adhatunk hozzá csípős paprikát is. Felöntjük egy kevés vízzel, majd ha elkezd forrni, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és a tejszínnel, a paprikás mártáshoz adjuk és összeforraljuk a kívánt sűrűségűre. Ha kell, egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A harcsát egyforma kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen megpirítjuk, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult minden oldala, a paprikás szószba forgatjuk óvatosan, és együtt főzzük pár percig.
A sztrapacskához az apróra kockázott szalonnát serpenyőben lepirítjuk. A szalonnát papírtörlőre szedjük, a zsírt külön félretesszük.
A megtisztított burgonyát a reszelő legapróbb lyukú oldalán lereszeljük. Kevés sóval, liszttel és 1 tojással – ízlés szerint 2-3 gerezd összetört fokhagymával – sűrű galuskatésztát készítünk. A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz felszínére jön, leszűrjük és egy szalonnazsírral kikent edénybe szedjük.
Hozzáadjuk a juhtúróval elkevert tejfölt és összeforgatjuk. meglocsoljuk egy kevés félretett szalonnazsírral, majd fél órára 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, Ha összesült, megszórjuk a pirított szalonnával és azonnal fogyasztjuk.
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, negyedeljük, torzsáját kivágjuk, vigyázva, hogy ne essenek szét a gerezdek.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük. A finomra vágott foKhagymát a zsírba tesszük és 1 percig pirítjuk.
Az ecetet óvatosan a forró zsiradékba öntjük, félrehúzzuk, majd a salátanegyedeket ebben a forró ecetes olajban megforgatjuk.
Tányérra tesszük, megsózzuk, és a még forró töpörtyűvel megszórjuk.
Tejföllel tálaljuk.

A harcsapaprikáshoz:
70 dkg filézett harcsa
12 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db tv paprika
2 dl tejföl
1 dl tejszín
2,5 dl víz
1/4 teáskanál csípős paprika
1/2 teáskanál fűszerpaprika
1 csapott evőkanál liszt
só, bors
A sztrapacskához:
20 dkg füstölt szalonna
70 dkg krumpli
35 dkg finomliszt
2 vagy 3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
ízlés szerint só
őrölt bors
A forrázott salátához:
1 egész szívsaláta
10 dkg füstölt szalonna
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál 10%-os ételecet
tejföl a tálaláshoz
A harcsapaprikáshoz:
70 dkg filézett harcsa
12 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db tv paprika
2 dl tejföl
1 dl tejszín
2,5 dl víz
1/4 teáskanál csípős paprika
1/2 teáskanál fűszerpaprika
1 csapott evőkanál liszt
só, bors
A sztrapacskához:
20 dkg füstölt szalonna
70 dkg krumpli
35 dkg finomliszt
2 vagy 3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
ízlés szerint só
őrölt bors
A forrázott salátához:
1 egész szívsaláta
10 dkg füstölt szalonna
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál 10%-os ételecet
tejföl a tálaláshoz

A harcsapaprikáshoz a szalonnát felkockázzuk, majd egy mélyebb serpenyőben elkezdjük lepirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, és ha ez üveges, a fűszerpaprikát is, ízlés szerint adhatunk hozzá csípős paprikát is. Felöntjük egy kevés vízzel, majd ha elkezd forrni, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és a tejszínnel, a paprikás mártáshoz adjuk és összeforraljuk a kívánt sűrűségűre. Ha kell, egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A harcsát egyforma kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen megpirítjuk, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult minden oldala, a paprikás szószba forgatjuk óvatosan, és együtt főzzük pár percig.
A sztrapacskához az apróra kockázott szalonnát serpenyőben lepirítjuk. A szalonnát papírtörlőre szedjük, a zsírt külön félretesszük.
A megtisztított burgonyát a reszelő legapróbb lyukú oldalán lereszeljük. Kevés sóval, liszttel és 1 tojással – ízlés szerint 2-3 gerezd összetört fokhagymával – sűrű galuskatésztát készítünk. A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz felszínére jön, leszűrjük és egy szalonnazsírral kikent edénybe szedjük.
Hozzáadjuk a juhtúróval elkevert tejfölt és összeforgatjuk. meglocsoljuk egy kevés félretett szalonnazsírral, majd fél órára 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, Ha összesült, megszórjuk a pirított szalonnával és azonnal fogyasztjuk.
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, negyedeljük, torzsáját kivágjuk, vigyázva, hogy ne essenek szét a gerezdek.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük. A finomra vágott foKhagymát a zsírba tesszük és 1 percig pirítjuk.
Az ecetet óvatosan a forró zsiradékba öntjük, félrehúzzuk, majd a salátanegyedeket ebben a forró ecetes olajban megforgatjuk.
Tányérra tesszük, megsózzuk, és a még forró töpörtyűvel megszórjuk.
Tejföllel tálaljuk.

Extrák

Piríts Rám! – „Amilyen a luk, olyan a reszelés.”

Hoppá, a főzés kicsit más irányba ment…

Piríts Rám! – Ez bizony a piros gomb volt!

Vajon jó ötlet elnémítani az asszonyt?

Piríts Rám! – Érdekes megoldás

Lindának egészen egyedi ötlete támadt tepsi-ügyben.

KIMARADT JELENET: A harcsa optimális

Fontos az íz és az állag is.

KIMARADT JELENET: Nagyon jól nyomod!

Beáta elégedett szerelme konyhai teljesítményével.

KIMARADT JELENET: Nem vitatkozom!

Most akkor hogy is van ez?

KIMARADT JELENET: Atomrobbanás

A fiúk megnézik egymás alkotását, robbanás és gázolaj jut eszükbe.

KIMARADT JELENET: Neked csak megszületni volt nehéz!

Értekezés az ideális magasság és a konyha kapcsolatáról.

KIMARADT JELENET: Taktikai tanács

A megfelelő technikát és a piros gomb használatát muszáj egyeztetni.

Epizódban szereplő párosok

Kollányi Zsuzsanna
Abelovszki Attila

Kollányi Zsuzsanna művésznevén Colony, magyar énekesnő, vokalista. A 2008-ban alakult StereoTone partyzenekarnak hat évig volt az énekese. Az első komolyabb megjelenése a 2011-es X-Faktor volt, ahol a legjobb 50-ig jutott. Vokalistaként dolgozott már együtt a Király testvérekkel, Radics Gigivel, Bereczki Zolival, Wolf Katival. Az igazi áttörést a Majkával közösen előadott Elég lesz című dal hozta meg számára. Attila gépészmérnök.

Tőrös Balázs
Tőrösné Feles Beáta

Tőrös Balázs (Bazska) A Fastbridge kreatív csapatát 2012 óta vezeti, NBA-szakértő, a Trash Talk című műsort vezeti a Sport TV-n, valamint videókat gyárt a YouTube-csatornájára. Amatőr játékosként, kommentátorként és szakértőként is napi rendszerességgel kerül kapcsolatba a kosárlabdázással. Beáta executive coach.

Sipos Tamás
Sipos-Szalai Linda

Sipos Tamás az Irigy Hónaljmirigy egyik énekese továbbá a Sing-Sing zenekar frontembere. Rengeteg műsorban megfordult már, mindenki ismeri. Linda vállalkozó, még nem szerepelt korábban.