Kapkodás, félelmetes hal és rohanó idő
Harcsapaprikás és juhtúrós sztrapacska: ide atombiztos taktika kell.
Kapkodás, félelmetes hal és rohanó idő
Harcsapaprikás és juhtúrós sztrapacska: ide atombiztos taktika kell.
Receptek
HARCSAPAPRIKÁS JUHTÚRÓS SZTRAPACSKÁVAL ÉS FORRÁZOTT SALÁTÁVAL
A harcsapaprikáshoz a szalonnát felkockázzuk, majd egy mélyebb serpenyőben elkezdjük lepirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, és ha ez üveges, a fűszerpaprikát is, ízlés szerint adhatunk hozzá csípős paprikát is. Felöntjük egy kevés vízzel, majd ha elkezd forrni, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és a tejszínnel, a paprikás mártáshoz adjuk és összeforraljuk a kívánt sűrűségűre. Ha kell, egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A harcsát egyforma kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen megpirítjuk, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult minden oldala, a paprikás szószba forgatjuk óvatosan, és együtt főzzük pár percig.
A sztrapacskához az apróra kockázott szalonnát serpenyőben lepirítjuk. A szalonnát papírtörlőre szedjük, a zsírt külön félretesszük.
A megtisztított burgonyát a reszelő legapróbb lyukú oldalán lereszeljük. Kevés sóval, liszttel és 1 tojással – ízlés szerint 2-3 gerezd összetört fokhagymával – sűrű galuskatésztát készítünk. A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz felszínére jön, leszűrjük és egy szalonnazsírral kikent edénybe szedjük.
Hozzáadjuk a juhtúróval elkevert tejfölt és összeforgatjuk. meglocsoljuk egy kevés félretett szalonnazsírral, majd fél órára 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, Ha összesült, megszórjuk a pirított szalonnával és azonnal fogyasztjuk.
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, negyedeljük, torzsáját kivágjuk, vigyázva, hogy ne essenek szét a gerezdek.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük. A finomra vágott foKhagymát a zsírba tesszük és 1 percig pirítjuk.
Az ecetet óvatosan a forró zsiradékba öntjük, félrehúzzuk, majd a salátanegyedeket ebben a forró ecetes olajban megforgatjuk.
Tányérra tesszük, megsózzuk, és a még forró töpörtyűvel megszórjuk.
Tejföllel tálaljuk.
| A harcsapaprikáshoz: | |
| 70 dkg | filézett harcsa |
| 12 dkg | szalonna |
| 1 fej | vöröshagyma |
| 2 db | paradicsom |
| 2 db | tv paprika |
| 2 dl | tejföl |
| 1 dl | tejszín |
| 2,5 dl | víz |
| 1/4 teáskanál | csípős paprika |
| 1/2 teáskanál | fűszerpaprika |
| 1 csapott evőkanál | liszt |
| só, bors | |
| A sztrapacskához: | |
| 20 dkg | füstölt szalonna |
| 70 dkg | krumpli |
| 35 dkg | finomliszt |
| 2 vagy 3 gerezd | fokhagyma |
| 1 db | tojás |
| 20 dkg | juhtúró |
| 3 dl | tejföl |
| ízlés szerint só | |
| őrölt bors | |
| A forrázott salátához: | |
| 1 egész | szívsaláta |
| 10 dkg | füstölt szalonna |
| 1 gerezd | fokhagyma |
| 2 evőkanál | 10%-os ételecet |
| só | |
| tejföl a tálaláshoz |
| A harcsapaprikáshoz: | |
| 70 dkg | filézett harcsa |
| 12 dkg | szalonna |
| 1 fej | vöröshagyma |
| 2 db | paradicsom |
| 2 db | tv paprika |
| 2 dl | tejföl |
| 1 dl | tejszín |
| 2,5 dl | víz |
| 1/4 teáskanál | csípős paprika |
| 1/2 teáskanál | fűszerpaprika |
| 1 csapott evőkanál | liszt |
| só, bors | |
| A sztrapacskához: | |
| 20 dkg | füstölt szalonna |
| 70 dkg | krumpli |
| 35 dkg | finomliszt |
| 2 vagy 3 gerezd | fokhagyma |
| 1 db | tojás |
| 20 dkg | juhtúró |
| 3 dl | tejföl |
| ízlés szerint só | |
| őrölt bors | |
| A forrázott salátához: | |
| 1 egész | szívsaláta |
| 10 dkg | füstölt szalonna |
| 1 gerezd | fokhagyma |
| 2 evőkanál | 10%-os ételecet |
| só | |
| tejföl a tálaláshoz |
A harcsapaprikáshoz a szalonnát felkockázzuk, majd egy mélyebb serpenyőben elkezdjük lepirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, és ha ez üveges, a fűszerpaprikát is, ízlés szerint adhatunk hozzá csípős paprikát is. Felöntjük egy kevés vízzel, majd ha elkezd forrni, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és a tejszínnel, a paprikás mártáshoz adjuk és összeforraljuk a kívánt sűrűségűre. Ha kell, egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A harcsát egyforma kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen megpirítjuk, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult minden oldala, a paprikás szószba forgatjuk óvatosan, és együtt főzzük pár percig.
A sztrapacskához az apróra kockázott szalonnát serpenyőben lepirítjuk. A szalonnát papírtörlőre szedjük, a zsírt külön félretesszük.
A megtisztított burgonyát a reszelő legapróbb lyukú oldalán lereszeljük. Kevés sóval, liszttel és 1 tojással – ízlés szerint 2-3 gerezd összetört fokhagymával – sűrű galuskatésztát készítünk. A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz felszínére jön, leszűrjük és egy szalonnazsírral kikent edénybe szedjük.
Hozzáadjuk a juhtúróval elkevert tejfölt és összeforgatjuk. meglocsoljuk egy kevés félretett szalonnazsírral, majd fél órára 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, Ha összesült, megszórjuk a pirított szalonnával és azonnal fogyasztjuk.
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, negyedeljük, torzsáját kivágjuk, vigyázva, hogy ne essenek szét a gerezdek.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük. A finomra vágott foKhagymát a zsírba tesszük és 1 percig pirítjuk.
Az ecetet óvatosan a forró zsiradékba öntjük, félrehúzzuk, majd a salátanegyedeket ebben a forró ecetes olajban megforgatjuk.
Tányérra tesszük, megsózzuk, és a még forró töpörtyűvel megszórjuk.
Tejföllel tálaljuk.
Extrák
Epizódban szereplő párosok
Kollányi Zsuzsanna
Abelovszki Attila
Kollányi Zsuzsanna művésznevén Colony, magyar énekesnő, vokalista. A 2008-ban alakult StereoTone partyzenekarnak hat évig volt az énekese. Az első komolyabb megjelenése a 2011-es X-Faktor volt, ahol a legjobb 50-ig jutott. Vokalistaként dolgozott már együtt a Király testvérekkel, Radics Gigivel, Bereczki Zolival, Wolf Katival. Az igazi áttörést a Majkával közösen előadott Elég lesz című dal hozta meg számára. Attila gépészmérnök.
Tőrös Balázs
Tőrösné Feles Beáta
Tőrös Balázs (Bazska) A Fastbridge kreatív csapatát 2012 óta vezeti, NBA-szakértő, a Trash Talk című műsort vezeti a Sport TV-n, valamint videókat gyárt a YouTube-csatornájára. Amatőr játékosként, kommentátorként és szakértőként is napi rendszerességgel kerül kapcsolatba a kosárlabdázással. Beáta executive coach.
Sipos Tamás
Sipos-Szalai Linda
Sipos Tamás az Irigy Hónaljmirigy egyik énekese továbbá a Sing-Sing zenekar frontembere. Rengeteg műsorban megfordult már, mindenki ismeri. Linda vállalkozó, még nem szerepelt korábban.