Kemény tempót diktálnak a hölgyek…
Nincs mese, egyik pultnál sem lehet lazsálni!
Kemény tempót diktálnak a hölgyek…
Nincs mese, egyik pultnál sem lehet lazsálni!
Receptek
HAGYMÁS GRÁNÁTALMÁS CSIRKEMÁJ ZÖLDSÉGES KUSZKUSSZAL, FRANCIA SÜLT HAGYMÁVAL
A májhoz egy nagyobb méretű serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat és mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk. Kivesszük őket és félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe beletesszük a félkarikára vágott lilahagymát, hozzáadjuk a vajat és pár perc alatt üvegesre pároljuk. Amint a hagyma összeesett és elkezd barnulni, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, valamint a fűszereket. Egy-két percig pirítjuk és visszatesszük bele a csirkemájat. Átforgatjuk majd ráöntjük a gránátalma szirupot, hozzáadjuk a barna cukrot és addig főzzük, amíg a szaft be nem sűrűsödik. A legvégén meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a gránátalma magokat és adunk még hozzá sót, ha szükséges. Tálaláskor friss korianderrel megszórjuk.
A sütőtököt 1 cm-es kockákra vágjuk, majd nagy tálba tesszük. Összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd hozzáöntünk két evőkanál olívaolajat. Egy nagy serpenyőben lepirítjuk, majd addig pirítjuk, amíg megpuhul. A végén kevés citromlével ízesítjük.
A kuszkuszhoz egy kisebb lábasba tesszük a vizet az olajjal és a citromlével majd felforraljuk. A kuszkuszt beleöntjük, lehúzzuk az egészet a tűzhelyről és lefedve megvárjuk, amíg az összes vizet felszívja (5-7 perc). Hozzá keverjük a vajat és villával átkeverjük, hogy szétpergessük a szemeket. Összeforgatjuk a lepirított sütőtökkel.
A hagymát felszeleteljük, kevés lisztbe forgatjuk, lerázogatjuk. Közepesen forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, megsózzuk. Tálaláskor a májra halmozzuk.
| A kuszkuszhoz: | |
| 25 dkg | kuszkusz |
| 1 evőkanál | olaj |
| 1 teáskanál | só |
| 1 evőkanál | citromlé |
| 2 evőkanál | vaj |
| 30 dkg | sütőtök |
| 1 teáskanál | só |
| 1/2 teáskanál | őrölt koriander |
| 1/2 teáskanál | őrölt gyömbér |
| 1 teáskanál | őrölt római kömény |
| 1/2 teáskanál | kurkuma |
| 6 evőkanál | olíva olaj |
| citromlé | |
| A csirkemájhoz: | |
| 40 dkg | csirkemáj |
| 3 evőkanál | olaj |
| 2 kis fej | lilahagyma |
| 1 evőkanál | vaj |
| 3 gerezd | fokhagyma |
| 1 teáskanál | római kömény |
| 1/2 teáskanál | őrölt koriandermag |
| 1 csipet | fahéj |
| só, bors | |
| 4 evőkanál | gránátalmaszirup |
| 1 teáskanál | barna cukor |
| 1/2 db | citrom leve |
| 3 evőkanál | gránátalmamag |
| 1 csokor | friss koriander |
| A kuszkuszhoz: | |
| 25 dkg | kuszkusz |
| 1 evőkanál | olaj |
| 1 teáskanál | só |
| 1 evőkanál | citromlé |
| 2 evőkanál | vaj |
| 30 dkg | sütőtök |
| 1 teáskanál | só |
| 1/2 teáskanál | őrölt koriander |
| 1/2 teáskanál | őrölt gyömbér |
| 1 teáskanál | őrölt római kömény |
| 1/2 teáskanál | kurkuma |
| 6 evőkanál | olíva olaj |
| citromlé | |
| A csirkemájhoz: | |
| 40 dkg | csirkemáj |
| 3 evőkanál | olaj |
| 2 kis fej | lilahagyma |
| 1 evőkanál | vaj |
| 3 gerezd | fokhagyma |
| 1 teáskanál | római kömény |
| 1/2 teáskanál | őrölt koriandermag |
| 1 csipet | fahéj |
| só, bors | |
| 4 evőkanál | gránátalmaszirup |
| 1 teáskanál | barna cukor |
| 1/2 db | citrom leve |
| 3 evőkanál | gránátalmamag |
| 1 csokor | friss koriander |
A májhoz egy nagyobb méretű serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat és mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk. Kivesszük őket és félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe beletesszük a félkarikára vágott lilahagymát, hozzáadjuk a vajat és pár perc alatt üvegesre pároljuk. Amint a hagyma összeesett és elkezd barnulni, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, valamint a fűszereket. Egy-két percig pirítjuk és visszatesszük bele a csirkemájat. Átforgatjuk majd ráöntjük a gránátalma szirupot, hozzáadjuk a barna cukrot és addig főzzük, amíg a szaft be nem sűrűsödik. A legvégén meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a gránátalma magokat és adunk még hozzá sót, ha szükséges. Tálaláskor friss korianderrel megszórjuk.
A sütőtököt 1 cm-es kockákra vágjuk, majd nagy tálba tesszük. Összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd hozzáöntünk két evőkanál olívaolajat. Egy nagy serpenyőben lepirítjuk, majd addig pirítjuk, amíg megpuhul. A végén kevés citromlével ízesítjük.
A kuszkuszhoz egy kisebb lábasba tesszük a vizet az olajjal és a citromlével majd felforraljuk. A kuszkuszt beleöntjük, lehúzzuk az egészet a tűzhelyről és lefedve megvárjuk, amíg az összes vizet felszívja (5-7 perc). Hozzá keverjük a vajat és villával átkeverjük, hogy szétpergessük a szemeket. Összeforgatjuk a lepirított sütőtökkel.
A hagymát felszeleteljük, kevés lisztbe forgatjuk, lerázogatjuk. Közepesen forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, megsózzuk. Tálaláskor a májra halmozzuk.
Extrák
Epizódban szereplő párosok
Csórics Balázs
Kerek Adrienn
Balázs színész, Diplomaszerzése után a Madách Színházban és a József Attila színházban szerepelt. Láthattuk a Barátok közt című sorozatban és az Apatigrisben is. Adrienn kereskedelmi vezető és táplálkozási szakértő. szerepeltek a legbátrabb párosban.
Sipos Tamás
Sipos-Szalai Linda
Sipos Tamás az Irigy Hónaljmirigy egyik énekese továbbá a Sing-Sing zenekar frontembere. Rengeteg műsorban megfordult már, mindenki ismeri. Linda vállalkozó, még nem szerepelt korábban.
Somfai Péter
Somfai Kriszti
Somfai Péter Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó, vívó szakedző, brand manager. Kriszti erőnléti és vívás utánpótlás edző.