Kemény tempót diktálnak a hölgyek…
Nincs mese, egyik pultnál sem lehet lazsálni!
Kemény tempót diktálnak a hölgyek…
Nincs mese, egyik pultnál sem lehet lazsálni!
Receptek
HAGYMÁS GRÁNÁTALMÁS CSIRKEMÁJ ZÖLDSÉGES KUSZKUSSZAL, FRANCIA SÜLT HAGYMÁVAL
A májhoz egy nagyobb méretű serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat és mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk. Kivesszük őket és félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe beletesszük a félkarikára vágott lilahagymát, hozzáadjuk a vajat és pár perc alatt üvegesre pároljuk. Amint a hagyma összeesett és elkezd barnulni, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, valamint a fűszereket. Egy-két percig pirítjuk és visszatesszük bele a csirkemájat. Átforgatjuk majd ráöntjük a gránátalma szirupot, hozzáadjuk a barna cukrot és addig főzzük, amíg a szaft be nem sűrűsödik. A legvégén meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a gránátalma magokat és adunk még hozzá sót, ha szükséges. Tálaláskor friss korianderrel megszórjuk.
A sütőtököt 1 cm-es kockákra vágjuk, majd nagy tálba tesszük. Összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd hozzáöntünk két evőkanál olívaolajat. Egy nagy serpenyőben lepirítjuk, majd addig pirítjuk, amíg megpuhul. A végén kevés citromlével ízesítjük.
A kuszkuszhoz egy kisebb lábasba tesszük a vizet az olajjal és a citromlével majd felforraljuk. A kuszkuszt beleöntjük, lehúzzuk az egészet a tűzhelyről és lefedve megvárjuk, amíg az összes vizet felszívja (5-7 perc). Hozzá keverjük a vajat és villával átkeverjük, hogy szétpergessük a szemeket. Összeforgatjuk a lepirított sütőtökkel.
A hagymát felszeleteljük, kevés lisztbe forgatjuk, lerázogatjuk. Közepesen forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, megsózzuk. Tálaláskor a májra halmozzuk.
A kuszkuszhoz: | |
25 dkg | kuszkusz |
1 evőkanál | olaj |
1 teáskanál | só |
1 evőkanál | citromlé |
2 evőkanál | vaj |
30 dkg | sütőtök |
1 teáskanál | só |
1/2 teáskanál | őrölt koriander |
1/2 teáskanál | őrölt gyömbér |
1 teáskanál | őrölt római kömény |
1/2 teáskanál | kurkuma |
6 evőkanál | olíva olaj |
citromlé | |
A csirkemájhoz: | |
40 dkg | csirkemáj |
3 evőkanál | olaj |
2 kis fej | lilahagyma |
1 evőkanál | vaj |
3 gerezd | fokhagyma |
1 teáskanál | római kömény |
1/2 teáskanál | őrölt koriandermag |
1 csipet | fahéj |
só, bors | |
4 evőkanál | gránátalmaszirup |
1 teáskanál | barna cukor |
1/2 db | citrom leve |
3 evőkanál | gránátalmamag |
1 csokor | friss koriander |
A kuszkuszhoz: | |
25 dkg | kuszkusz |
1 evőkanál | olaj |
1 teáskanál | só |
1 evőkanál | citromlé |
2 evőkanál | vaj |
30 dkg | sütőtök |
1 teáskanál | só |
1/2 teáskanál | őrölt koriander |
1/2 teáskanál | őrölt gyömbér |
1 teáskanál | őrölt római kömény |
1/2 teáskanál | kurkuma |
6 evőkanál | olíva olaj |
citromlé | |
A csirkemájhoz: | |
40 dkg | csirkemáj |
3 evőkanál | olaj |
2 kis fej | lilahagyma |
1 evőkanál | vaj |
3 gerezd | fokhagyma |
1 teáskanál | római kömény |
1/2 teáskanál | őrölt koriandermag |
1 csipet | fahéj |
só, bors | |
4 evőkanál | gránátalmaszirup |
1 teáskanál | barna cukor |
1/2 db | citrom leve |
3 evőkanál | gránátalmamag |
1 csokor | friss koriander |
A májhoz egy nagyobb méretű serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat és mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk. Kivesszük őket és félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe beletesszük a félkarikára vágott lilahagymát, hozzáadjuk a vajat és pár perc alatt üvegesre pároljuk. Amint a hagyma összeesett és elkezd barnulni, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, valamint a fűszereket. Egy-két percig pirítjuk és visszatesszük bele a csirkemájat. Átforgatjuk majd ráöntjük a gránátalma szirupot, hozzáadjuk a barna cukrot és addig főzzük, amíg a szaft be nem sűrűsödik. A legvégén meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a gránátalma magokat és adunk még hozzá sót, ha szükséges. Tálaláskor friss korianderrel megszórjuk.
A sütőtököt 1 cm-es kockákra vágjuk, majd nagy tálba tesszük. Összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd hozzáöntünk két evőkanál olívaolajat. Egy nagy serpenyőben lepirítjuk, majd addig pirítjuk, amíg megpuhul. A végén kevés citromlével ízesítjük.
A kuszkuszhoz egy kisebb lábasba tesszük a vizet az olajjal és a citromlével majd felforraljuk. A kuszkuszt beleöntjük, lehúzzuk az egészet a tűzhelyről és lefedve megvárjuk, amíg az összes vizet felszívja (5-7 perc). Hozzá keverjük a vajat és villával átkeverjük, hogy szétpergessük a szemeket. Összeforgatjuk a lepirított sütőtökkel.
A hagymát felszeleteljük, kevés lisztbe forgatjuk, lerázogatjuk. Közepesen forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, megsózzuk. Tálaláskor a májra halmozzuk.
Extrák
Epizódban szereplő párosok
Csórics Balázs
Kerek Adrienn
Balázs színész, Diplomaszerzése után a Madách Színházban és a József Attila színházban szerepelt. Láthattuk a Barátok közt című sorozatban és az Apatigrisben is. Adrienn kereskedelmi vezető és táplálkozási szakértő. szerepeltek a legbátrabb párosban.
Sipos Tamás
Sipos-Szalai Linda
Sipos Tamás az Irigy Hónaljmirigy egyik énekese továbbá a Sing-Sing zenekar frontembere. Rengeteg műsorban megfordult már, mindenki ismeri. Linda vállalkozó, még nem szerepelt korábban.
Somfai Péter
Somfai Kriszti
Somfai Péter Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó, vívó szakedző, brand manager. Kriszti erőnléti és vívás utánpótlás edző.